Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Karolina

1
Jag brukar lägga på glasyren när de svalnat, då har de redan sjunkit ihop :(
2
Ingen bakkunnig där ute?
3
Jag har också tänkt på att de har håret löst, men det är väl för att de ska se snyggare ut ;)

Jag gillar den här säsongen, deltagarna verkar jätteduktiga jämfört med förra året.

Kollade apropå inget på typ fem minuter av Junior Masterchef Australia, men orkar inte med lillgamla barn. Uääääk.
4
Citat från: kayaker skrivet 2011-12-17 23:14
Vad ni än gör så ät inget sött till Champagne!  :)


Pah! Champagne och praliner är asgott.
5
Ni som bakar mycket och liksom jag är galna i strössel: var köper ni ert? Finns det någon bra webbshop att beställa ifrån om man bor i en håla?
6
Mina cupcakes och muffins ser alltid fina ut när de gått klart i ugnen, men när jag tar ut dem sjunker de efter ett tag ihop och får en grop i mitten istället för en fin, bullig topp. Vad gör jag för fel, o orakler på matforum?
7
Älskar kimchi, men det sitter långt inne att göra egen eftersom jag är den enda i familjen som gillar det. Hur gick det egentligen för dig, Urban?
8
Hanne Kjöller är ond! Varför går det inte att skriva vid alla grönsvansade isbjörnar?  :'(
9
Övrigt om mat / SV: Mat resa ?
2011-05-29 12:59
Om min budget var obegränsad skulle jag vilja prova maten i Sydamerika eller Japan.
10
Typ sånthär? http://www.kokaihop.se/recept/hemmagjord-jell-o fast med päronsaft istället för vatten + socker. Med lite vispbar sojagrädde till?
11
Receptet är superenkelt och kommer från tidningen Buffé. I receptet ingår salt, men jag provade utan och det blev godare tycker jag.

Skär 100 g skalad ingefära tvärs över fibrerna supertunnt. Koka upp 5 dl vatten, dra ifrån värmen. Lägg ner ingefära, låt stå i 10 minuter. Sila av vattnet. Lägg ingefäran i en burk. Hetta upp 1 dl risvinäger, 1 dl socker och 1 tsk salt och rör tills sockret lösts upp. Häll lagen över ingefäran. Färdigt att äta efter 3 timmar.

Ang. risvinäger rekommenderar jag att gå till en asiatisk affär ist. för att köpa på ditt vanliga livs. Märket Blue Dragon som säljs på Ica, Coop och Hemköp smakar verkligen aprumpa, tycker jag. Dessutom är det typ 5 ggr dyrare. Lycka till!
12
Åh, nu tittar jag på tredje säsongen av australiens mästerkock och det - är - ju - så - bra! Jag vet inte varför jag ens brydde mig om att titta på Snorberg och Mannerfjant, matlagningsprogram ska ju handla om MAT och inte massa flams. Aldrig mera sveriges mästerkock!
13
Jag litar då ICKE på något Hanne Kjöller säger  >:( ;)

Det verkar ju onödigt om det funkar utan.
14
Men de där hemskans sprayflaskorna är ju så svåra att rengöra, det är hopplöst! Hata oljespray.
15
Den här tråden gör mig hungrig!
16
Citat från: Andreas skrivet 2011-05-05 15:01


Själv dricker jag alltid starköl till min sushi, det ger finfin kaloribalans. :)



Och b-vitaminer, väl! ;D
17
Denna värld, den är galen! Jag steker först i stekpanna med massor av smör, sedan i ugn med massor av sirap ringlat ovanpå :P
18
Steker inte alla sina kåldolmar i sjöar av smör, serverar gräddig brunsås, söta rårörda lingon och kolhydratrik potatis till? Hävdar man att brunsåsen är frivillig kan man lika gärna hävda att osten på pizzan är frivillig, kåldolmar utan brunsås är som kärlek utan kyssar.

Fast jag håller med dig om att det gärna kunde få finnas mer svensk mat på stan.
19
Kålpudding med gräddsås, rårörda lingon, potatis och rädisor. Min man kom hem från en vecka i Marocko och jag tänkte laga något riktigt svennigt till honom.

Annonser

Powered by EzPortal