Citat från: Hasse skrivet 2009-08-16 21:16
Släng inte räkskalen, utan gör en fond på dem och spara i frysen.
http://matforum.nu/index.php?topic=2974.0
Citat från: TriKri skrivet 2009-08-16 20:37
Nej, 60 %? Det var INTE bra! Trodde aldrig att det var så mycket som försvann, bara kanske en 3:e-del eller nått, eller kanske möjligtvis en 4:e-del.
annamaria, är det ½ kg räkor med skal på som du sedan har pillat för hand, eller är det ½ kg kvar efter att de har blivit pillade?
Hade själv tänkt göra enligt följande: 160 g hackade räkor (eftersom 240 g redan är borta ), 50 g hackad crabfish, lite finhackad gurka, ½ dl majo, ½ dl crème fraiche, dillkrydda.
Då vet jag att det är så mycket räkor som försvinner. Då skulle man nästan kunna köpa färdigskalade (finns för typ 80 kr/kg) och lägga dem i saltlake (vet dock inte om de smakar lika gott, har läst att de ska vara lite svampiga).