Matforum

Hemmalagat - laga själv => Fikabröd, efterrätter och godis => Ämnet startat av: Psilander skrivet 2011-08-07 10:18

Titel: Efterlysning, tilltugg
Skrivet av: Psilander skrivet 2011-08-07 10:18
Ohoj

Jag har en efterlysning. Till champagne serverar man ibland nått lite trevligt tilltugg som snittar, chips, nötter etc. Jag efterlyser nu en liten trevlig torr/ halvtorr kaka man kan bjuda på till champagnen. Är det någon som har förslag eller recept. Vanlig kafferepskakor är liksom inte helt rätt.
Titel: SV: Efterlysning, tilltugg
Skrivet av: agnetasch skrivet 2011-08-08 12:43
Min senaste favorit Bin Bin rice crackers skulle kanske passa till skumpan? Jag har bara provat den med kokosmjölkssmak än så länge, den finns också i orginal- o sjögrässmak. Det spröda kexet är lite salt, lite sött o har en svag smak av kokos = väldigt god o passar till mycket. Praktiskt förpackade två o två så de blir inte sunkiga när man öppnat påsen.
Kommer från Thailand o finns säkert i de flesta asiatiska butiker.

http://www.namchow.co.th/products_rice_binbin.php 
Titel: SV: Efterlysning, tilltugg
Skrivet av: Mickan skrivet 2011-08-08 14:15
Det finns en uppsjö av recept på kex och småkakor med ost och ibland bryter man smaken med fransk senap, bara en gnutta. Du kan också baka kex med malda hasselnötter. Olivkakor, välj gröna eller svarta. Tyvärr måste jag erkänna att det allra godaste är små rostade brödbitar med gåslever eller anklever och gärna en klick gelé på äpple.
Titel: SV: Efterlysning, tilltugg
Skrivet av: Psilander skrivet 2011-08-10 17:02
Citeragodaste är små rostade brödbitar med gåslever eller anklever

Min favvis också, jag brukar ha en liten klick körsbärsmarelad på toppen

Annars kan man ha opaströriserad gorgonzola och toppad med lite tryffelhoung som variation
Titel: SV: Efterlysning, tilltugg
Skrivet av: Sara W skrivet 2011-12-17 22:34
Petit chouxer med en ostkräm i. Gärna vällagrad präst eller Västerbotten. Vi serverades sådana på Thörnströms kök till ett glas riktigt torr champagne. Underbart! Lite lufttorkad skinka till för extra sälta. Mmm!
Titel: SV: Efterlysning, tilltugg
Skrivet av: kayaker skrivet 2011-12-17 23:14
Vad ni än gör så ät inget sött till Champagne!  :)
Titel: SV: Efterlysning, tilltugg
Skrivet av: Karolina skrivet 2012-02-12 13:07
Citat från: kayaker skrivet 2011-12-17 23:14
Vad ni än gör så ät inget sött till Champagne!  :)


Pah! Champagne och praliner är asgott.
Titel: SV: Efterlysning, tilltugg
Skrivet av: kallebakom skrivet 2013-10-10 15:12
varför inte parmesanchips ? lagom salta o goda ! prefekta till bubbel, superenkla att göra okså
Titel: SV: Efterlysning, tilltugg
Skrivet av: webguide skrivet 2013-10-11 10:29
Citat från: Karolina skrivet 2012-02-12 13:07
Pah! Champagne och praliner är asgott.

Ja, särskilt till en Zero dosage.
Titel: SV: Efterlysning, tilltugg
Skrivet av: Kjell.öhman59 skrivet 2013-11-26 13:22
Lakris!
Titel: SV: Efterlysning, tilltugg
Skrivet av: webguide skrivet 2013-11-26 16:27
Citat från: Kjell.öhman59 skrivet 2013-11-26 13:22
Lakris!


Ja funkar ju till skumpor med tydlig citrus!
Titel: SV: Efterlysning, tilltugg
Skrivet av: handola skrivet 2014-04-28 10:12
Jag vill också tipsa om parmesanchips, är väldigt enkelt att göra i ugn själv, tar inte många minuter.