Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kryddburken
 - 2007-09-14 16:24
Citat från: Fredrik Goldhahn skrivet 2007-09-14 14:59
Kryddburkens recept är en vinnare...tills falukorven kom in i bilden! =) Det lät ju så romantiskt...och sedan...falukorv! =)


Har du nånsin provat?? Jag lovar, det kanske inte "låter" romantiskt, det ska de inte vara heller, mer en naturupplevelse! Det här fick jag uppleve var och varann helg när jag var barn & pappa sa alltid till mig -"Det här är livet Linda Pindan!!" :-) Falukorv grillad över öppen eld är inte att förakta! *S*
Skrivet av roffekock
 - 2007-09-14 15:17
Äntligen. Välkommen tillbaks Fredrik.

Rotfrukter i alla former är =nice* 8)
Skrivet av Fredrik Goldhahn
 - 2007-09-14 14:59
Kryddburkens recept är en vinnare...tills falukorven kom in i bilden! =) Det lät ju så romantiskt...och sedan...falukorv! =)

Bäst smakar falukorven stekt med gräddstuvade rotsaker tycker jag.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-09-14 11:58
För mig är parisare en stekt brödskiva med köttfärs på.Patentsmörgås är väl något liknande, men med ett stekt ägg på också? Vad jag blev förvånad när jag upptäckte vad parisare var för en norrlänning,plötsligt förstod jag vad man skulle göra med jätte-falukorven som låg i ICA´s charkdisk ;D
Skrivet av Kari
 - 2007-09-14 09:50
Jepp, det kan vara väldigt enkelt att piffa upp. Vi äter alltid frukost med ljusen tända även om det är en femminuters eller bunch med melodikrysset.
Jag tror att maten är minst lika viktig för ögat/psyket som för magen/hungern.

Jo, falukorv handlar ju denna tråd om, parisare är ju en klassiker som kanske är mer poppis norröver som tom går att köpa på hamburger ställena. Själv har jag nog aldrig atit stekt falukorv på hamburgervis..
Skrivet av roffekock
 - 2007-09-13 15:11
Trevligt elka det är väldigt kul att snitza till barnens mat när tid ges dom uppskattar alltid sådana saker. Samma sak med oss själva tänk vad en liten duk,blomma eller ett tänt ljus kan stimmulera glädjen vid matbordet. ;D
Skrivet av Kari
 - 2007-09-13 11:34
När mina barn var små och det var brådis med maten gjorde jag "glada" falukorvar.

Med hjälp av den äppelurkärnare stansar man ut ett öga på varje skiva för att sen gör ett snitt med kniven som blir en mun när korven steks.

Blanda den stekta Pac Man korven med Creme Fraische, 2-3mm tjocka skivor morötter, salt och peppar. Senap i såsen om ingen protesterar.

Lägg sedan två hela förkokta (5min) broccoliberg i en form med pasta eller ris som blev kvar från kvällen innan runtom och på med blandningen. Blanda inte.

Toppa med lite riven ost, dekorera med ögonen och kör allt i ugnen tills osten smält och ögonen fått färg.

Snabbt, billigt och lite roligt.
Skrivet av kryddburken
 - 2007-09-12 21:58
Ta en kylig vårdag när solen skiner
ta en stuga i inkan
ta en båt & ro över stilla vatten till en fin holme.
Gör upp en eld
lägg ut renskinnen
sätt dig ner & skär ganska tjocka skivor falukorv
trä på en pinne
grilla över öppen eld

de e mitt bästa!! ;-)


Falukorv smakar aldrig så gott som då!
Skrivet av roffekock
 - 2007-09-12 18:52
Falukorv är ju en variationsrik basvara som kan köpas nästan var som helst ibland så kan det bli recepttorka men denna rätt är enkel och gillas av många.

1 st Falukorv (helst rak)
lite senap
skivad ost
mjöl
2 ägg
ströbröd

Skär korven först i 10 cm långa bitar ställ sedan dessa på högkant och skiva bitarna i 1cm tjocka skivor. Stryk nu dessa skivor på ena sidan med ett tunt lager senap. Lägg skivad ost på hälften av korvskivorna ta nu den andra hälften ovanpå nu har du alltså ett paket med korv senap och ost i mitten. Nu dubbelpanerar du dessa bitar (kan var lite geggit). Vänd i mjöl,ägg och sist ströbröd. Nu har du fått en panerad korvsnitzel. Låt den nu vila en halvtimma i kylen (paneringen stabiliserar sig) stek nu dessa snitzlar på svag värme i förslagsvis smör el rapsolja. Du ska steka så länge tills att du ser osten börja smälta. ;D 8)

Till denna rätt serveras förslagsvis ett gott hemlagat mos kryddat med en aningens muskotnöt,finhackad persilja. Senapsås och rårivna morötter dressade med citronsaft.

en variant är att även lägga en skiva rökt skinka mellan korvskivorna

Annonser

Powered by EzPortal