Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Sofia
 - 2009-03-09 17:38
Håller helt med om uttalet!

Däremot tycker jag att souvas bäst äts utomhus, stekt i tunna skivor, i pitabröd tillsammans med massa sallad och orientdressing! Supergott till pimpelfiskandet, eller vad man vill roa sig med.
Skrivet av Kari
 - 2009-03-08 22:13
Första. Hårt å. Lite nervöst att svara till en magister. Hälsar hon :-[
Skrivet av Hasse
 - 2009-03-08 21:50
Lägger bakmaskinen betoningen på första eller andra stavelsen?
Skrivet av Kari
 - 2009-03-08 20:29
Såvass säger min bakmaskin som bott 10 år där uppe.
Skrivet av Hasse
 - 2009-03-08 17:10
Tack för tipsen! Less is more, heter det ju!   :)

Hjortronfraiche låter kul, och lingon måste ju sitta som en smäck. Bilder ska jag försöka komma ihåg att bjuda på när jag anrättat härligheten.

Finns det fler tips, blir jag ännu gladare.

P.S. Hur uttalas "suovas"?
Skrivet av Kari
 - 2009-03-08 16:52
Åh så avis jag blir!! Kan du inte bjuda på en bild åtminstone Hasse? *mums*
Skrivet av Andreas
 - 2009-03-08 16:24
Svamp och lök är egentligen överflödigt och att joxa till det för mycket. ;)

Souvas är jättegott i sig, det räcker med att steka snabbt och sen hälla på en skvätt grädde. Tillsammans med potatismos och lingonsylt blir det toppengott.
Skrivet av ivanl
 - 2009-03-08 15:59
Hasse: gör som du tänkt!  Det blir roligast så!
Suovas är en naturlig delikatess som inte bör joxas ihop alltför mycket.
Tunna skivor vänds i het panna och serveras till gräddsky med svamp enligt ditt förslag.
Till detta exempelvis en rösti på mandelpotatis och en klick rårörda lingon.
Skrivet av Mickan
 - 2009-03-08 14:46
http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=7345

Brukar göra denna tunnbrödsvariant med hjortronfraiche. Gott!

Lyllo dig som får souvas :)
Skrivet av Hasse
 - 2009-03-08 14:44
Har fått en bit suovas - saltat och rökt renkött. Detta är något jag aldrig tidigare har använt och vet inte riktigt vad jag ska göra av det.

Spontant skulle jag kunna tänka mig att bryna köttet i skivor och servera med brynt lök, svamp och grädde som fått koka ihop lite, men det måste finnas något roligare man kan göra av denna samiska specialitet?

Tacksam för förslag!

Annonser

Powered by EzPortal