Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - KockPernilla

1
Är det någon som vet var jag kan köpa svart hushållsfärg i Malmö?
Pernilla I Mästerkocken
2
Hej!
jag undrar hur länge picklade tomater håller i kylen?
3
tack för svaren. Gjorde en Pot au feu på färsk kyckling i går og den blev kanon på 30 min koktid. Så det var helt klart en trist kyckling. Minns nu inte märket tyvärr.
4
Tack för svar. Trots två helt olika....:) Jag lutar nog åt att kycklingen var "stressad" och få nog prova en gång till för att se hur det blir.
5
Jag lagade Coq au vin igår efter konstens alla regler. Styckade en majskyckling och trodde resultatet skulle bli fantastiskt mört. Men den blev oerhört torr. Den var seg i skinnet redan som rå och gick nästan inte att stycka trots att jag använder "världens bästa" kniv. Jag brynte kycklingen först i några minuter. Sedan fick den puttra i grytan i ca 40 min. Skulle den kokat längre? Eller hade jag fått tag på en stressad fågel? Något coq au vin-proffs som kan råda?
6
Hej! Jag heter Pernilla Elmquist och är journalist, copy och en passionerad amatörkock. Jag är en av deltagarna i Sveriges Mästerkock och den upplevelsen fick mig att kliva ur skafferiet och börja laga mat "på riktigt". 
Jag kallar min blogg för "Mästerkock i mitt eget kök" och här ger jag mig själv kulinariska utmaningar för att helt enkelt bli bättre i köket. Ibland lyckas jag. Ibland inte. Bloggen är till för att inspirera matglada människor att våga börja laga god mat av färska råvaror och prova på maträtter de aldrig förut testat. Välkomna in och hälsa på!  :)       www.pernillaelmquist.se

Annonser

Powered by EzPortal