Citat från: Andreas skrivet 2008-12-18 09:11Naturligtvis hittar jag inte just den gamla broschyren från Arla
nu skulle vi bara veta mer exakt vilket år tipset om att ha Kesella i lussekatter kom och hur många extra burkar Kesella Arla fått sälja tack vare detta...
Citat från: Andreas skrivet 2008-12-15 15:56Enligt Arla: "Kesella, en färskost av typen kvarg fanns under några år på 1960-talet, men försvann. 1985 lanseras den igen"
Vilket år lanserades Kesella?
Citat från: Andreas skrivet 2008-12-14 13:57Kesellan lanserades ju på den gamla goda tiden när allt skulle vara så fettfattigt som möjligt.Då kom någon (läs Arla) på den ljusblåa idén att ersätta smöret i bullar med Kesella; 50 g smör o resten Kesella. För att rättfärdiga påhittet sa man att bullarna blev så "saftiga" o det har väl levt kvar som myt sedan dess. Nuförtiden har man ju full mängd smör och Kesella. Varför?
undrar just varifrån iden med Kesella kommer från början?
Allt om mat | Tasteline | Coop | Ica | Hemmets journal | Anne | Mimmi | |
Blå jäst | 50 g röd | 50 g | 50 g | 50 g | 50 g | 50 g | 50g gärna röd |
Smör | 150g | 100g osaltat | 100 g margarin | 150 g | 125 g | 100 g | 200 g |
Mjölk 3% | 5 dl | 5 dl | 5 dl | 5 dl | 5 dl | 5 dl | 4 dl |
Kesella 1% | 250 g 10% | 250 g 1% | 250 g 10% | 250 g 1% | 250 g 1% | - | 1 dl lättyoghurt |
Salt | 0,5 tsk | 0,5 tsk | 0,5 tsk | 0,5 tsk | 0,5 tsk | 1 tsk | 0,5 tsk |
Socker | 2 dl | 2 dl | 1,5 dl el. vit sirap | 2 dl | 1,75 dl | 1 dl | 1,5 dl |
Saffran | 2-3 paket | 2 paket | 2 paket | 2 paket | 1-2 paket | 1 paket | 1-2 paket |
Ägg | 1 st | - | - | - | - | - | 1 st |
Vetemjöl | 17 dl special | 17 dl | ca 17 dl | 16-17 dl | 18-19 dl | 12-14 dl | 16-17 dl |
Antal | 32 st | 30-35 st | 48 st | 30 st | 35 st | 24 st | 20 st |
Gräddas | 8-10 min | 5-8 min | 5-10 min | 8-10 min | 6-8 min | 7-8 min | 6-8 min |