Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av roffekock
 - 2007-12-13 22:36
Andreas på slakterierna så finns det folk som står hela dagarna och skär koskallar detta kött används till korv: det finns ungf. 1,5-2kg kött på en skalle.

Denna muskel blir mör när man kokar den och har en bra kvalité. Sen har du rätt i din bedömmning att en sådan muskel inte alltid är den möraste.

/rolf
Skrivet av kurt
 - 2007-12-13 15:11
Citat från: Andreas skrivet 2007-12-13 08:43
Muskler som arbetat mycket brukar väl inte vara möra? ???

Hur många gram kött får man ut från en ko- eller älgkind? Hur tjock blir köttbiten?


Ca 6 st till 4 pers. De är ca 1.5-2 cm tjocka och de behöver kokas i minst 2 h.
Skrivet av Andreas
 - 2007-12-13 08:43
Muskler som arbetat mycket brukar väl inte vara möra? ???

Hur många gram kött får man ut från en ko- eller älgkind? Hur tjock blir köttbiten?
Skrivet av kurt
 - 2007-12-13 08:13
När det gäller älg så verkar den sällan ta till vara?
Skrivet av roffekock
 - 2007-12-12 18:06
Det är väl den muskel som är mest arbetad och mör och fetsprängd. ;)

/rolf
Skrivet av Andreas
 - 2007-12-12 17:21
Varför är kind så poppis, vad är den stora tjusningen med att äta kind?
Skrivet av annamaria
 - 2007-12-12 16:05
Så rysligt poppis med kind nu förtiden. Finns flera matbloggar som skriver om detta.

Här är en:

http://minbrorskokbok.blogspot.com/2006/12/mat-och-mnniskor.html
Skrivet av agnetasch
 - 2007-12-12 11:20
Skulle jag jättegärna vilja laga! Men var får man älgkinderna ifrån? Jag frågade mannen om han inte kunde ta med lite typ kinder o gommar från skogen. Men då sa han; "Det har väl inte jag tid att stå o karva med, då får du hela huvudet" Tvi så äckligt, ett stort älghuvud i köket, jag lade ner det projektet ;D
Skrivet av kurt
 - 2007-12-12 10:58
Svenskspråkiga TV programmet Strömsö gjorde gryta på älgkinder, såg mycket intressant ut:

http://matochfritid.yle.fi/matartikel.php?id=1980

Annonser

Powered by EzPortal