Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - crlhrv

121
Hehe..

1. riset kokas inte separat
2. ingen grädde! (behövs inte om du använder avorioris)

men hey! det är bara hur jag gör.
122
Råvaror, halvfabrikat / Råmjölk
2007-05-21 08:03
Förlåt en stadsbo, men vad är det med råmjölk som är så annorlunda?
Att den inte är pastöriserad och så fattar jag.
123
Alltså inte för att vara den som är den, men memma verkar inte vara någon höjdare:
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=80329
124
Gelatin (eller vad det nu heter) som utvinns ur vissa delar av grisen?
125
Är det bara kyckling, currypasta, fisksås och kokosmjölk som gäller?
Har ni några bra recept på kokoswok? Jag blev grymt sugen.. Nåt med nötkött?
126
Ok nu har vi både whisky- och vindiskussioner, dags att ta fram det tunga artelleriet och koncentrera på öl!

Mången liter har smekt min strupe under mina blott 25 levnadsår, ändå har jag långt kvar till att bli en riktig öldrickare. Ljusa lagers är vad jag får ner, allt annat avstår jag från. Mina preferenser går i vågor (ordvits) men just nu blir det mycket Fagerhult. Värmen är verkligen på intågande och vad svalkar egentligen bättre än en iskall bärs? Så..

Vilka är era favoriter, både ljusa och mörka och allt därimellan?
127
Publicera era bästa recept på (chips)dip. Gärna gräddfil-/yoghurtbaserade för det är det enda jag har hemma för tillfället.
Påsen är redan öppnad så ni får snabba på.. ;)
128
Tilltugg / Mitt favoritsnacks
2007-05-03 22:14
Ska det vara chips så ska det vara Walkers salt n vinegar-chips ;D
129
Råvaror, halvfabrikat / Kokosmjölk
2007-04-30 10:18
Everything kokosmjölk.
Jag återkommer med några olika märken och redovisar innehållet.
130
Jag brukar använda en träskärbräda till grönsaker och annat som inte är så kladdigt och ev. fullt av bakterier, sen har jag en plastbräda som används till kyckling och kött. Några av skälen är att det inte är speciellt bra att få jord från grönsakerna in i köttet samt att bakterier kan fastna i träet osv.

Träbrädan torkar jag bara av med en trasa och sköljer aldrig under vatten, men frågan är nu hur man på bästa sätt ska diska plastbrädan? Jag har läst att man kan använda Klorin för att desinficera platbrädor men jag är lite tveksam till att använda såna rengöringsmedel i min matmiljö. Vissa säger att man ska diska med diskmedel i endast kallt vatten, andra säger att man ska börja med varmt vatten och avsluta med kallt. Är det någon som vet hur man ska rengöra brädan på bästa sätt?

Jag har aldrig blivit sjuk av felhanterad kyckling eller kött så egentligen är det här inget stort problem, jag är mest nyfiken.
131
Det gick ett grillprogram på TV4 (kanske går fortfarande?) som handlade om ALLT som har med grillning att göra, på ett amerikanskt vis då alltså =). Programledaren var en riktigt stadig man på  som slängde på 4 kilosstekar och hade riktig meat frenzy i vartenda avsnitt. Vet någon vad det heter? Börjar bli dags att inspireras nu!
132
Många grönsaker och frukter påverkar varandra, äpplen påverkar avokadon osv. Hur bör man förvara grönser i kylen? Jag har två grönsakslådor, vilka är säkra att ha tillsammans i lådorna? Ibland så blir vissa grönsaker dåliga bara på några dagar (kanske är de inte besprutade;) men jag har aldrig lyckats luska ut varför eller vilken av de andra grönsakerna/frukterna som påverkar. Är det någon som sitter inne på hemligheten får den personen gärna hjälpa till!
133
Ofta blir det så att man handlar i den affären som ligger närmast hemmet eller som ligger på vägen hem när man åker från jobbet. Hur brukar ni göra? Har ni någon speciell affär som ni åker omvägar till för att komma till? Föredrar ni ICA Maxis gigantiska och amerikainspirerade stil eller den lokala närlivsen? Vad baserar ni era val på? Ekonomi? Produktsortiment? Etiskt tänkande?

Jag har nästan alltid hållt mig till den lokala butikskedjan, sen om det råkat vara Hemköp, Ica eller Konsum har inte spelat någon roll. De har, på gott och ont, legat max fem minuters promenad hemifrån och det har alltid gått snabbt och lätt att få hem varorna. Men som student måste man också tänka lite ekonomiskt så några gånger i månaden blir det en cykeltur till stora Willys för bunkring av basvaror och t ex köttfärs. Vi är också bortskämda med två utmärkta mindre livsbutiker varav den ena fokuserar endast på thailändska produkter och den andra är mer mellanöstern-orienterad, här går det alltid att få tag i mer specifika produkter till ett mycket lägre pris än t ex konsum. Igår köpte jag citrongräs på thailivsen, som på Konsum kostar 20kr för 3 "strån", och fick 15 "strån" för 15kr - till och med Willys rodnar inför de priserna.
134
Jag uppdaterar min köksutrustning och behöver en ny traktör- eller stekpanna med någon form av non-stick beläggning. Har kollat in Tefals Jamie Oliver-serie men den är så fruktansvärt dyr (>800kr för en 26cm), är den värd det? Finns det några andra märken som rekommenderas? Dock hörde jag att Tefalserien är möjlig att använda tillsammans med metallredskap vilket är intressant..

Annonser

Powered by EzPortal