Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Rookie-T
 - 2008-08-18 21:01
Den där minns jag från skoltiden. Hotell och restaurang´s projektarbete i 2:an. Julbord och jag tror vid alla grönsvansade isbjörnar att larren måste vara favoriten från det bordet :P
Skrivet av Kari
 - 2008-08-18 13:28
Annamaria: Gammal bild, får inte vara med.. Tack för tipset, ska tömma kameran efter semetern vilken dag som helst!
Skrivet av annamaria
 - 2008-08-17 14:57
elka: du har glömt dina ttt innan bilden.... ;)
Skrivet av helfgren
 - 2008-08-17 14:33
Hej.

Som ny måste jag bara tacka för en kanonsida. Många bra tips .
Jag har just nu en lax i röken som jag gjort enligt detta recept , vi får se hur den blir .
Sedan vill jag tacka för tipset om korgarna , har själv satt räkor på spett för att röka förut , men oj vad enkelt det blev med korgen.

MVH// Henrik
Skrivet av Kari
 - 2007-06-18 10:33
Ler stort...

Ska passa på att tipsa om nätkorgen som laxen ligger i som kommer från Tefal, den tål upp till 300 grader och är tänkt för folk som vill grilla grönsaker och sånt, utmärkt i röken å! Clas Ohlson ca 30-40kr.
Skrivet av Urban
 - 2007-06-17 22:53
Ojj ojj ojj.. Det vattnas verkligen i munnen av den där bilden..
Mera såna bilder vill vi ha  :)
Skrivet av Kari
 - 2007-06-17 22:46
Ja, det är en bra fråga, men vi upplever Najadlaxen saftigare och att saltet, vitpepparen som kommit djupare.. Dillen gör antagligen/förmodligen sitt också men den tar jag bort innan rökningen. Laxen sköljer jag noga för att inte det ska finns något "grus" kvar. Kanske inte helt solklart hur jag menar, men här kommer en bild iaf!

Bilden visar två delar, vänster rökt i ca 60 minuter och höger ca 90 minuter, höger blev godast, lite mörkare både i färg och smak.
Skrivet av Urban
 - 2007-06-15 20:09
Bra fråga Andreas!, jag vill också veta  :P
Skrivet av Andreas
 - 2007-06-14 12:16
Tack för tipset, det lät smaskens!

Du som experimenterat en del, kan du beskriva hur skillnaden blir på slutresultatet med att använda "naturell" lax, saltad lax respektive gravad lax?
Skrivet av Kari
 - 2007-06-14 09:54
Najadrökt lax!

Grava en noga urbenad filé av en 4-6kg lax som vanligt i 1-2dygn.
Rök sedan härligheten i max 120grader ca 90minuter med alved och alspån.
Låt svalna och tjuvsmaka, in i kylen ett par dagar för mogning.

Servera med kokt potatis och kall sås bestående av Turkisk yoggi och stenbitsrom, 3dl yoggi och halv burk rom blir lagom för fyra pers.
Laxen räcker till minst 8pers,  - men - bjud inte på allt för att det är brutalt gott på frukost/fiskemackan!

Skulle det bli över av laxen så håller den i minst tio dagar i kylen förpackad i smörpapper och tät påse eller plastlåda.

Tyvärr ingen bild, det tog slut innan jag hann ta fram kameran...

ps. kolla i ordboken på najad... hihi...

Annonser

Powered by EzPortal