Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av MatgeekJohan
 - 2009-06-21 08:50
Var förbi Kajsa Warg i Sthlm förra veckan och plockade upp några kilo Manitoba Cream. Bakade några limpor på det innan helgen och det som slog mig var att degen blev mycket fastare efter första jäsningen. Den sjönk inte alls ihop utan var mycket kraftigare. Nattjäste det i kylen men kunde lika gärna gräddat det efter en timmes jäsning - det var ruskigt bra drag i den.

Nästa steg blir att baka två identiska degar med vetemjöl special och manitoba cream så man ser exakt skillnad.
Skrivet av Groet
 - 2009-05-28 23:31
Citat från: Kari skrivet 2009-05-28 22:45
Groet: Hoppas du känner dig extra välkommen till Matforum, det verkar som forumet begåvats med en bagare till! Härligt! ;)

Nu väntar vi med spänning vad du tycker om mjölet!  ;D


Tack så mycket, bagare skulle jag inte kalla mig, amatörentusiast passar bättre =)
Skrivet av Kari
 - 2009-05-28 22:45
Groet: Hoppas du känner dig extra välkommen till Matforum, det verkar som forumet begåvats med en bagare till! Härligt! ;)

Nu väntar vi med spänning vad du tycker om mjölet!  ;D
Skrivet av Groet
 - 2009-05-28 20:48
Jag tänkte bara säga att ni som bor i Umeå kan köpa Manitoba Cream på Duå. 5kg 100:,- 10kg 200:-.

Jag har köpt en 5kg påse och tänkte prova att baka närmsta dagarna.
Skrivet av Anne
 - 2009-05-20 06:01
nu har jag testat Northern Spring (efter att sist jag köpte Manitoba Cream råkat ut för mjölbaggar i påsen, inte kul...) och det är jag supernöjd med.
Skrivet av Kari
 - 2009-05-19 22:57
Justrom: Hur gick det Änglamarks mjölet? *nyfiken*

--

Själv har jag inte märkt någon skillnad, med det kan bero på att jag använder rätt lite vetemjöl när jag bakar Ivans sportbröd.

Den stora skillnaden, med versaler, kom här om dagen när frugan bakade vanliga bullar med smör, kanel och kardemumma i, då bullarna fick en fantastisk konsistens. Helt klart Änglamarks förtjänst.

Citat från: justrom skrivet 2008-03-29 20:39
Det kanske inte riktigt passar in som finmjöl då det kostade 12:90 för 2 kg. Någon som har bakat med detta?


Admin: Ny tråd kanske?
 
Skrivet av justrom
 - 2008-03-29 20:39
Efter att ha läst lite på Pain de Martin så pratade de om Änglamarks Egologiska Vetemjöl. Det har enligt förpackningen 13% protein. Jag köpte det idag och tänkte testa detta mjöl.

Det kanske inte riktigt passar in som finmjöl då det kostade 12:90 för 2 kg. Någon som har bakat med detta?
Skrivet av justrom
 - 2008-03-03 20:23
Tackar Tobias. 85:-/5 kg tar hon/de för detta supermjöl.
Beställa mjöl över internet känns dock lite konstigt. Skulle vara för att se om man kan få bagarklass på sina bröd.
Skrivet av Tobias
 - 2008-03-03 18:58
Citat från: Andreas skrivet 2008-03-02 19:43Var kan man få tag på finare mjöl om man inte bor i nån metropol, bra fråga. Kan det finnas nån internetbutik kanske? Eller om man känner nån som har konto hos nån lokal matgrossist? Eller om man går till nåt mindre bageri och frågar snällt?


http://www.hus-modern.se/ har.
Skrivet av kurt
 - 2008-03-03 11:05
Det handlar väl inte heller bara om märke och glutenhalt, utan också om hur färskmalet mjölet är. Enzymerna i mjölet som bryter ner stärkelsen och ger mat åt jästen mår inte bra av att exponeras för syre hur länge som helst.

[Edit: Denna diskussion är flyttad till tråden Hur fort åldras mjöl - är det lönt att jaga riktigt färskt mjöl? http://matforum.nu/index.php?topic=1454.0]
Skrivet av justrom
 - 2008-03-03 08:55
OK, jag chansade iom att jag visste att en del på forumet bor i Umeå. Jag tror jag får leva i ovisshet på den punkten.
Skrivet av Anne
 - 2008-03-03 07:09
Jag är i alla fall jätteförtjust i att baka med Manitoba Cream - det blir kanongott bröd. Jag har inte bytt rakt av, utan gjort recept där det kan tänkas passa, framför allt portionsbröd som både ska arbetas och jäsa länge.
Skrivet av Andreas
 - 2008-03-02 19:43
Ja det stämmer, strävan är hela tiden att trådens titel skall avspegla innehållet, idealet är att man inte ska behöva klicka på tråden för att veta vad den handlar om.

Var kan man få tag på finare mjöl om man inte bor i nån metropol, bra fråga. Kan det finnas nån internetbutik kanske? Eller om man känner nån som har konto hos nån lokal matgrossist? Eller om man går till nåt mindre bageri och frågar snällt?`

Vi får se hur mycket bokreferenser det blir. :)
Skrivet av justrom
 - 2008-03-01 15:32
Måste erkänna att jag först inte läste denna tråd p.g.a. de mystiska namnen. Döpte Andreas om den?

Vart kan man få tag på sånt här "fin"-mjöl och testa då? Hemsidan var ju inriktad till bagerier och liknande. Jag bor i Umeå för övrigt så jag kan inte slinka in på "Cajsa Warg" t.ex.

Intressant länk till gp.se men i pdf:en hade ju betygen fallit bort på vissa?
Andreas, skall du sitta och referera till "Bröd" boken nu så jag blir ännu mer sugen.  ;D
Skrivet av Andreas
 - 2008-03-01 11:13
Gilius: Fast att du upplever en smakskilllnad kan säkert bero på att brödstrukturen blir annorlunda när mjölet är "starkare" eftersom smakupplevelsen i viss mån påverkas av texturen på det man äter. Och när man tänker efter är det inte säkert att "dyt mjöl" är en dålig investering, vetegluten är inte billigt, jag betalade 150 kronor för min påse och lägger man det på kostnaden för "vanligt mjöl" så...

Anne: Det stämmer, det är Biofood som har vetegluten http://www.biofood.se/, klicka "återförsäljare". Jag beställde mitt genom hälsokostkedjan Life.

Annonser

Powered by EzPortal