Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av annamaria
 - 2007-12-09 20:11
Jag älskar Granatäpple i Naturell Yoghurt! Sen funkar det till brie-ost också....
Skrivet av Kari
 - 2007-11-25 22:31
Grattis Andreas, nu vet Du vad Du kan önska Dig i julklapp..!  ;D Fler granatäpplen!
Skrivet av Andreas
 - 2007-11-25 13:54
Citat från: elka skrivet 2007-08-30 10:28
Vart det något mer granatäpple? *ler*


Kära dagbok, idag har jag ätit mitt livs andra granatäpple!

Jag köpte det för långt över en månad sen och så har det legat och skrotat i kylen för jag har inte kännt mig direkt sugen. Det stackars äpplet har sett torrare och fulare och fulare och torrare ut på ytan för varje dag som gått och idag tänkte jag slänga bort det. Men innan jag sätter såna där större saker i komposthinken brukar jag dela dem så att de bryts ner fortare och si när jag skär itu det så ser det jättebra ut inuti och då måste jag ju smaka det. Och det var riktigt saftigt och hade en mild god smak. Och kärnorna gick faktiskt att tugga i sig då de inte var så stenhårda som på mitt första exemplar fast det var inte så jättegott att tugga kärnor eftersom de smakade aningen beskt.

Detta var alltså en betydligt bättre upplevelse än den första, men vill väl ändå inte påstå att granatäpplen är nån större höjdare. Däremot har jag lärt mig skillnaden på ett omoget och ett moget granatäpple. :)
Skrivet av Kari
 - 2007-09-29 12:34
Blev test... En frukt 302g ger 179g frön. Mao mycket spill om man köper dessa dyrt.

Fröna blev en intressant juice i maskinen, två frukter behövdes för två drinkar. Bacardi och lite druvsocker tog udden av syran som annars var övermäktig. Färgen på drickat? Se bilden!

Summa summarum: Jag kommer inte köpa dessa till drinkar med en då och då till sallad kan jag tänka mig. Grenandin är så mycket godare..  ;)

Nu är det bara tre kvar i påsen, nytt experiment ikväll..  ;D
Skrivet av jelvis
 - 2007-09-27 17:54
De gånger jag har använt juicen så har jag pressat fröna genom ett durkslag. Men det kräver ju en del handgemäng. :-)
Skrivet av Kari
 - 2007-09-27 13:59
Ja det är ju fredag imorron... *ler*
Så vad ska jag göra med 5-6st som ligger i köket? Lämna tillbaka?  ;)  Näe.

Andra tips?
Skrivet av crlhrv
 - 2007-09-27 13:50
Tror nog att det är billigare och mindre slitsamt (framför allt mindre disk) att bara köpa en förpackning Grenadine ;D
Skrivet av Kari
 - 2007-09-27 13:42
Kan man köra fröna i jos grejen på köksmaskinen? Inte köttet va? Smakar som? Blanda med vad? Är det värt disken?  ???

Någon testat? Eller ska jag? Grejerna finns hemma. Granatäpplen till extrapris på Coop, nu 11kr/kg istället för 40kr/kg.
Skrivet av Anne
 - 2007-09-23 21:40
Nej, helt på egen hand tror jag.
Skrivet av jelvis
 - 2007-09-23 21:15
Det låter helt klart spännande. Hade den några smakkamrater? Något syrligt?
Skrivet av Anne
 - 2007-09-23 21:08
Såg en granatäppleglass i Nigellas nya kokbok - sugen på att testa...
Skrivet av jelvis
 - 2007-09-23 13:05
Bra fråga, jag brukar bara fråga försäljaren på torget. (Jag har aldrig köpt dem i butik.)

Googlade lite och hittade följande länk:
http://tonytantillo.com/fruits/pomegranates.html

Kan hålla med om att det skiljer mycket från gång till gång och frukt till frukt. Det gör inköpet lite mer spännande.
Skrivet av crlhrv
 - 2007-09-23 12:58
Hur vet man om ett granatäpple är moget eller inte? Blir det mjukt? Ändrar det färg? Måste man skära upp det för att få veta?
Skrivet av jelvis
 - 2007-09-23 12:44
Stor skillnad från granatäpple till granatäpple. Jag tror att de flesta säljs omogna i det här landet. Själv är jag väldigt förtjust i den sötfriska smaken från ett moget granatäpple. Dessutom gillar jag krispigheten i kärnorna.

Jag använder det när jag gör en bastardvariant av ceviche. Granatäpplet går bra ihop med lime och rå fisk eller skaldjur.

Annars gillar jag det i sallader.

Intressant är även att göra fesenjan då man använder ett granatäpplekoncentrat som är helt oätligt i sig själv. :-)
Skrivet av agnetasch
 - 2007-09-19 15:29
Grenadine är kanske härligt röd o extra festlig men den smakar som en karamellfabrik ;D

Annonser

Powered by EzPortal