Hållbarhet för Sherry

Startat av jelvis, 2007-10-14 18:28

Föregående ämne - Nästa ämne

jelvis

Någon som känner till hur länge Sherry håller sig i kylen? I det recept jag precis använde Sherry så gick det åt 2msk så det känns lite oekonomiskt att behöva kasta den omedelbart. I värsta fall får jag väl försöka frysa in den i kuber eller nåt.

Urban

Det beror på hur stark sherryn är. Håller den en alkoholstyrka på 15 - 20 % så kan du säkert förvara den flera månader i kylen utan problem.
Hur stark är den?.

jelvis

18.5% så då borde det vara lugnt. Tackar för informationen! Misstänker att den börjar lukta lite skumt när den inte längre är bra.

Skumt nog har jag för mig att sake (15%:ig) inte håller sig något vidare.

Urban

Det kan säkert stämma. Men Sherry "tror" jag innehåller mera socker än Sake och socker har en viss konserverande effekt.
Är det en väldigt torr sherry på 15% så kanske??.. Där vågar jag nog inte lova för mycket..
Men eftersom den innehåller så mycket som 18.5% alkohol så är det nog lungt.
Är du osäker kan du alltid ringa till systembolaget för info.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal