Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av groucho
 - 2009-06-14 12:20
Jag hade köpt clubstek välhängt (27 d) men jag antar att detta smör skulle vara fantastiskt till t.ex stekt fisk, strömming (då kan man skippa vitlöken om man så tycker).
Skrivet av agnetasch
 - 2009-06-14 11:25
Tack för tipset.Man kanske skulle göra lite sånt aromsmör.Vad har du det till?
Skrivet av groucho
 - 2009-06-13 20:10
Idag kom jag på det!! Jag har gjort olika varianter av aromsmör men aldrig riktigt tyckt smaken "kommit ihop" men nu hände det. Inget av vad jag här berättar är kanske ngn nyhet men ALLT ihop är nytt för mig.
Tag ett gott smör (flera finns att välja mellan åtminstone i storstan)
Recept för ungefär 4 pers:
En liten sardell
Persilja
Citron
Vitpeppar
Pressad vitlök
Ev örtsalt
(Smör tillsätts vartefter tills det räcker för 4 bitar)
DETTA är det nya:
Lägg sardellen på en plastskärbräda (eller skärbräda av annat material). Mosa sönder med en gaffel tills finfördelat. Arbeta nu in en msk av smöret och därefter ingredienserna med resten av smöret, några droppar citron, den finhackade persiljan.
Sältan från sardellen gör detta till ett kanonsmör.
Jag har försökt få till smör tidigare - även med sardell som fr.a ingår i sk Café de Paris - men det är hopplöst att få till smöret som en homogen massa om man inte arbetar med det på en bräda.
Enjoy!

Annonser

Powered by EzPortal