Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av ducken
 - 2008-02-03 21:04
Nu fick jag verkligen ett bra tips. Har ett annat recept på cheesecake med digestive i botten. I det recepten smular man bara kexen och lägger i botten, men jag ska prova med lite smältsmör också...så de fäster ihop lite. Ska även prova detta intressanta recept! Tack!
Skrivet av Urban
 - 2008-01-20 16:30
Denna annorlunda cheescake åt jag som efterätt på nyårsafton. Andreas ville ha receptet så här kommer det.


Botten:

200 gr Pepparkakssmulor
100 gr Smält smör

Detta blandas samman och tryckes ut i en pajform med löstagbar kant.

Fyllning:


3 Ägg, 1 Dl socker vispas samman först.

400 gr mjukrörd philadelphia ost
100 gr riven grönmögel ost
1 Tsk vaniljsocker
1 Msk pressad citron

Blandas i ägg och sockervispet och blanda.

Häll blandningen i pajskalet och grädda i 200 grader i 45 minuter eller tills smeten stannat.

Låt kallna!

Topping:

2 Dl creme fraishé
1 Msk socker
½ tsk vaniljsocker

blandas och bredes över kakan

Garnering:

värm lingonsylt tillsammans med en kanelstång tills sylten har fått smak från kanelen.
Droppa eller spritsa ett tunt lager med sylten över toppingen.

Ät och njut! :)


Annonser

Powered by EzPortal