Våfflor

Startat av mums, 2007-08-31 10:44

Föregående ämne - Nästa ämne

Mickan

Färskost, pepparrot och rökt renstek.


Video meliora proboque deteriora sequor

roffekock

2009-03-24 16:06 #21 Last Edit: 2009-03-24 16:13 by roffekock
Om du har mjölkoch ägg i din våffelsmet får du sega våfflor. Använd i stället iskallt vatten då får du frasiga våfflor. Och som dessuto håller sig frasiga.

Att använda kolsyredricka i sin smet är helt OK går lika bra med tex öl vischyvatten el annan mineralvatten.

/rolf

Matforum är bäst

Kari

Lite snabbt: Vilket våffelrecept, med eller utan ägg, passar bäst över öppen eld i gjutjärnslagg?

Tack på förhand! :)

Andreas

I det senaste reklambladet från Electrolux home påstås att smeten blir tjockare och våfflorna luftigare och frasigare om smeten får stå en bra stund, gärna över natten, någon som håller med?
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Över natten vet jag inte om det spelar större roll men gärna en timme eller tre. Samma sak med pannkakssmeten. Gissar att mjölet får svälla till sig. Rimligt?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal