Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Urban
 - 2009-01-26 20:38
Jag säger ju inte att den är dålig. Däremot har den inte samma rena chilismak som andra chilisåser jag smakat.
Den känns faktiskt lite konstgjord på nåt sätt. Nog skulle jag kunna tänka mig att använda den i en köttfärssås om jag kände ett sug efter nånting riktigt starkt.
Men bara som surrogat i brist på annat. Visst finns det säkert människor som tycker att den är god, och det är väl bra.
O tänk va tråkigt det skulle vara ifall att alla skulle ha samma smak!. Men jag tror nog att många av dom som köper en sås som denna är mera ute efter en rejäl utmaning än efter nånting riktigt gott.
Jag tycker att det är roligt att det finns sådana här produkter, men mitt test var mer hur god den var och om den passade i mat.
Sen så lämnade jag ju fönstret öppen på glänt för förslag till användning, eftersom jag fick idétorka pga. den knepiga smaken. Kom gärna med tips!. Vem vet jag kanske kan ändra min åsikt.
Skrivet av Dennis Lundin
 - 2009-01-26 16:19
Jag instämmer med föregående talare. Bara för att en person inte uppskattar en smak betyder det inte att andra inte gör det. Vad gäller just mad dog 357 så handlar det mer om att lära sig dosera så det blir bra. Den har en framträdande smak som kräver lite teknik att få rätt dos av. Det finns inga enkla regler för hur mycket man skall ha osv utan det gäller att prova sig fram.

Men den är populär så det räcker. Den tar alltid slut först så det måste ju finnas folk som använder den. :)
Skrivet av Afram Haffo
 - 2009-01-26 14:54
Citat från: Andreas skrivet 2009-01-26 09:57
Ja det kan man undra, är den här såsen bara häftig "äventyrsmat" typ Fugu eller har den faktiskt en plats i seriös matlagning också? Det vore mycket intressant om någon kunde svara på dessa frågor:

1) Om nu Mad dog 357 är så extremt stark att den måste doseras med tandpetare och dessutom har nåt slags bismak, varför vill man då över huvud taget använda den i mat, är det inte bättre att använda en mer lättdoserad och riktigt god sås istället?

2) I vilka maträtter passar just Mad dog 357 extra bra?

Fugo låter lite för väl för att gämföra,
Kan hålla med dig att 357an inte är det bästa att smaksätta med men det finns människor som gillar dessa såser.
Själv så tycker jag som trådskrivaren att denna sås inte är den bästa att handskas med men ack så kul man kan ha ;)

Jag tycker att i pasta så funkar denna sås utmärkt men i en liten mängd för att inte få så mycket smak av själva såsen utan att bara hetta till maten ..
Skrivet av Andreas
 - 2009-01-26 09:57
Ja det kan man undra, är den här såsen bara häftig "äventyrsmat" typ Fugu eller har den faktiskt en plats i seriös matlagning också? Det vore mycket intressant om någon kunde svara på dessa frågor:

1) Om nu Mad dog 357 är så extremt stark att den måste doseras med tandpetare och dessutom har nåt slags bismak, varför vill man då över huvud taget använda den i mat, är det inte bättre att använda en mer lättdoserad och riktigt god sås istället?

2) I vilka maträtter passar just Mad dog 357 extra bra?
Skrivet av Mickan
 - 2009-01-26 09:21
Vad är poängen med dessa styrkor?
Skrivet av Dennis Lundin
 - 2009-01-26 00:24
Mat är inte stark nog om den inte svider både när den går in och när den går ut. :)
Skrivet av Afram Haffo
 - 2009-01-25 21:14
Hahahah jag vet vad du menar , så vi låter det vara osagt  ;)
Skrivet av Urban
 - 2009-01-25 21:01
Det blir absolut vissa bieffekter när man äter såna här starka saker. Men några närmare detaljer vill jag nog inte utelämna här haha! ;D.
Skrivet av kryddburken
 - 2009-01-25 20:51
Citat från: Afram Haffo skrivet 2009-01-25 20:44
Allt är en vanesak mitt tips till dig är att du börjar att ta en liten tandpetare och doppar lite  sen så ökar du dosen varje dag tills att du känner att du klarar av hettan , sen så kommer du att urskilja smaker mm
Mvh Afram


Okej! En vanesak! :-)
Men hur mår magen ÄRLIGT om man doppar såsen med en stor köttbit?
Skrivet av Afram Haffo
 - 2009-01-25 20:44
Citat från: kryddburken skrivet 2009-01-25 20:37
*asg*
Det där lät mer milt, med en tandpetarspets! :-D

Vad blir det förresten för konsekvenser el. biverkningar om man tar för stor "dos" av sån här hetta?

Förstår inte ens hur ni överhuvudtaget kan känna av och urskilja några smaker, munnen blir ju helt bedövad!? Är det en vane-grej?


Hahahah jag har doppat en stor köttbit i denna sås och så som du beskriver att din mor blev så vart jag oxo det.
Sen så måste jag säga att jag prövade denna 357 för drygt 2 år sen och i dag så har jag provat en 357a som har 750,000 scoville och den tar du hälst bara en tandpetare av .

Allt är en vanesak mitt tips till dig är att du börjar att ta en liten tandpetare och doppar lite  sen så ökar du dosen varje dag tills att du känner att du klarar av hettan , sen så kommer du att urskilja smaker mm
Mvh Afram

Skrivet av kryddburken
 - 2009-01-25 20:37
*asg*
Det där lät mer milt, med en tandpetarspets! :-D

Vad blir det förresten för konsekvenser el. biverkningar om man tar för stor "dos" av sån här hetta?

Förstår inte ens hur ni överhuvudtaget kan känna av och urskilja några smaker, munnen blir ju helt bedövad!? Är det en vane-grej?
Skrivet av Afram Haffo
 - 2009-01-25 20:31
Jo du urban  tycker själv att den har en bismak men ändå rätt så god, kanske har du i för mycket i maten , för mig så räcker det med att doppa en tandpetare i 357an och röra om i maten.

Men helt ärligt så är den perfekt för att leka med, ännu bättre är ju dom rena chiliextrakt "såserna" att leka med.

Ni som köper dessa produkter vill jag bara varna att dessa är inte tabasco och ska användas riktigt försiktigt , akta ögonen och ni som brukar gå på toa med locket uppe TIPS tvätta händerna noggrant innan ;)  
Skrivet av kryddburken
 - 2009-01-25 20:25
Du e verkligen GALEN!! Jag är grymt imponerad av den mängd du lyckas få i dig och dessutom klarar av det! Det kan ju tom. vara farligt att få i sig så starkt?
Jag ska vara ärlig, jag fick flaskan av chilihouse, men har inte VÅGAT prova... min mamma provade dock samma dag jag fick flaskan... Jag klipper in en text från ett inlägg om denna sås :

"Jag var hemma hos min mamma när jag öppnade paketet och ja, jag kan säga att den var stark!! STARK!!!!! Korken hade spruckit så jag fick sätta lite plast över och min mamma tog lillfingret och petade aningens på plasten och smakade, det tog nog inte mer än fem röda så stod hon och spottade och fräste, blev illröd i ansiktet, sprang in i huset efter vatten, halsade ur mjölkpaketen, slet åt sig en påse franskbröd och bara tryckte in i munnen... efter en stund hör jag henne kvida mellan hulkningarna, det blir bara VÄRRE & VÄRRE!!!!"

Det var hennes absolut värsta upplevelse i hela livet sa hon! Hon föder hellre tre barn till än provar denna sås igen! Det tog många timmar innan hon ens kunde prata normalt utan att svära, tungan sved och hon fullkomligt rann av svett! Det var ingen vacker syn så jag vågar inte prova själv!

Så jag är verkligen grymt imponerad! GRYMT!!!
Skrivet av Urban
 - 2009-01-25 20:09
Detta är den tredje och den sista chilisåsen som www.chilihouse.se skickade till mig.
Såsen heter Mad Dog 357 och innehåller hela 357 000 scoville enheter. När jag först öppnade flaskan och luktade på den så möts jag av en svårdefinerad doft.
När jag smakar på den så smakar den ungefär som den luktar. Det är en bränd ton som jag har svårt att placera vad det kan vara för nåt.
Mina tankegångar går åt hårt rostad chili.. Men ändå inte. Styrkan är det absolut inget fel på, snarare tvärs om.
Jag provar först att dippa en kycklingvinge i lite sås och hettan är omedelbar. Det är inte en stickande hetta utan en mer påtaglig värme och jag har inga problem att klara av den.
Provar då att dippa lite till för att testa vars gränsen går och resultatet blir detsamma. Tredje och sista gången så tar jag ganska så mycket och då är jag glad att jag har en laddning ris på talriken.
Först så börjar jag att svettas och bli varm och efter ett tag känns ansiktet omvänt kallt. Jag äter ris och kyckling på löpande band för att hålla nere smärtan i munnen.
Men smaken då.. Jag vet faktiskt inte. Det är fortfarande en knepig smak som jag inte kan placera riktigt?. Jag tycker jag mig kunna plocka ut 3 olika smaker och dofter ur såsen och det är Cayenne,vinäger + en bärig ton.
Dock så börjar jag att grunna ifall att det är chiliextraktet som ger den knepiga bismaken/lukten?.
Nästa försök med Mad Dog 357 gör jag med köttfärssås. Jag blandar i ca: en halv tesked i 75-100 gr köttfärs och rör om med gaffeln.
Nu smakar det faktiskt bättre omän den knepiga smaken fortfarande består. Den blir lite rundare nu och en viss smak av vinäger framträder. Jag fortsätter att äta av min köttfärsblandning och hettan börjar att stegra bit för bit.
Då jag har satt i mig all köttfärs så får jag ett starkt behov av att äta bröd för att kyla ner munhålan några nivåer.
Magen börjar att säga sitt och knorrar på som aldrig förr. Jag vet.. Ni kanske tycker att jag e galen som har i så mycket stark sås i så lite köttfärs..
Men ska man testa så ska man!. Jag har inte hunnit med att prova den till annat eftersom den är så speciell i smaken. Kommer jag på nånting längre fram vad den är användbar till så ska jag berätta det för er..
Slutgiltigt så tycker jag nog att Mad Dog 357 är mer ett mandomsprov än en matlagningssås. Visst är det roligt att testa vars gränserna går, det kan jag inte sticka under stolen med.
Så är du ute efter det, eller lattja med grabbarna/tjejjerna så är detta såsen för dig. Men i matlagning så kan jag inte riktigt rekommendera den.

Finns det någon annan i detta forum som kan dela med sig av sina upplevelser av Mad Dog 357?, eller till och med olika användningsområden är jag beredd att lyssna!.

¤ Betyg

2/5

Annonser

Powered by EzPortal