Lite kanel är aldrig fel! ;)

Startat av Tracey, 2007-07-13 14:17

Föregående ämne - Nästa ämne

Milla

Det här är inte det receptet jag har gjort, men något liknande tror jag - fast jag är ganska säker på att det inte var bröd i de köttbullarna jag gjorde. Hoppas det kan vara något som passar dig.
http://www.tasteline.com/recept/Kryddiga_kottbullar_i_tomatsas

Hasse

Tack Milla! Nu börjar det likna det jag funderar kring.

Lök, vitlök, peppar, chili, paprika, spiskummin, koriander, kanel och någon ört. Jag tror jag börjar med att prova en köttgryta i denna stil. Spännande!    :)

Rasmus

Kanel är en av mina absoluta favoritkryddor och jag använder det i många olika slags rätter.
Här är några exempel:

Persiko- och morotssallad: http://vegologi.blogspot.com/2008/07/persiko-och-morotssallad.html
Tomatsoppa: http://vegologi.blogspot.com/2008/06/svalkande-het-tomatsoppa.html
Rostad palsternackssallad: http://vegologi.blogspot.com/2008/04/rostad-palsternackssallad-med.html
Pasta med spenat- och kokossås: http://vegologi.blogspot.com/2008/04/spaghetti-med-spenat-kokosss.html
Lasagne med kanel i tomatsåsen: http://vegologi.blogspot.com/2008/04/lasagne-med-linser-selleri-och-sojafrs.html
Kryddig potatis- och spenatgryta: http://vegologi.blogspot.com/2008/04/potatis-och-spenatgryta-med-pple.html
Rostad paprika och bönröra: http://vegologi.blogspot.com/2008/04/rostad-paprika-och-bnrra-med-mandlar.html

Apropå diskussionen om kanel på havregrynsgröt så använder jag det alltid, även om jag visserligen sällan lagar vanlig havregrynsgröt. Istället lagar jag denna gröt: http://vegologi.blogspot.com/2008/04/havrebaserad-grt-med-frn-och-frukt.html

Ibland använder jag en liten aning kanel i vinägretter, särskilt till linssallader: http://vegologi.blogspot.com/2008/08/linssallad-med-rostad-paprika-och.html

En kopp varm choklad blir ännu godare om den smaksätts med kanel och andra kryddor.

Jonas

Kanelglass är en riktig höjdare. Kanelsky till vilt är oxå helt ok.

jelvis

Citat från: Hasse skrivet 2008-08-17 21:13
Lök, vitlök, peppar, chili, paprika, spiskummin, koriander, kanel och någon ört. Jag tror jag börjar med att prova en köttgryta i denna stil. Spännande!    :)


Hasse, det är nog dags att du köper en indisk kokbok. :-)

ingegerd

kanel är en spännande krydda!Jag blir alltid påmind om när man va barn och satt och åt kanelbullar med kall mjölk!
jag har det inte i mat men måste testa någon gång,men gärna till gröt och äppelkräm!varför inte blanda keso+vaniljyoghurt+kanel=gott!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal