Citat från: Krista skrivet 2011-01-24 09:13
Nu har jag testat och det gick faktiskt väldigt bra! Tog 3 äggulor och vispade ihop med 4 msk hermesetas-strö och en halv tsk vaniljpulver, och vände ner äggsmeten i 3 dl hårt vispad grädde. Skedade upp i fyra små skålar: två skålar fick en omrörning efter en timme och åts upp efter en halvtimme till i frysen - perfekt konsistens. De andra två rördes inte om och fick vara i frysen ca 6 timmar och stå ute och tina en kvart - ganska isiga men ändå goda. Kommer absolut göra glass såhär igen och då som jag gjorde med de första. Jo och med mindre sötningsmedel också, det blev riktigt sött, 1-2 msk räcker säkert.
Citat från: rikard.t skrivet 2011-01-21 12:46
jag har testat att göra glass med enbart stevia som sötningsmedel. det blev inte alls bra.
jag har även testat att göra glass med mindre mängder socker/honung och då blev resultatet bättre så min erfarenhet är att en viss mängd socker behövs för konsistensen. testa 1/5 av det som står i recepten och se hur resultatet blir. denna glass blir lite mindre söt än en vanlig, en vane/smaksak om du frågar mig. äter man lite kolhydrater i övrigt kanske även en diabetiker kan äta sådan här glass
Citat från: Krista skrivet 2011-01-21 09:11
Ska testa med sötningsmedel och vaniljpulver (mald vaniljstång) för att få prickarna. Har också hört att just omrörning är viktigt, men det står inte med i receptet ovan (den ska bara hällas upp och frysas i 3 tim), eller är det bättre om jag rör under frysningen? Hur ofta då, typ varje kvart?
Citat från: Krista skrivet 2011-01-20 13:11
Jag vill göra sockerfri glass och har ingen glassmaskin. Är det dömt att misslyckas? Har socker betydelse för att få rätt glasskonsistens? Mig veterligen finns ingen sockerfri glass att köpa heller. Får man ingen glass om man är diabetiker eller inte vill äta socker? Taskigt. Borde funka med sötningsmedel. Tycker annamarias recept från trådens förstasida ser fint ut.
Citat från: Krista skrivet 2011-01-20 13:11
Jag vill göra sockerfri glass och har ingen glassmaskin. Är det dömt att misslyckas? Har socker betydelse för att få rätt glasskonsistens? Mig veterligen finns ingen sockerfri glass att köpa heller. Får man ingen glass om man är diabetiker eller inte vill äta socker? Taskigt. Borde funka med sötningsmedel. Tycker annamarias recept från trådens förstasida ser fint ut.
Citat från: annamaria skrivet 2008-03-30 17:58
Hemmagjord vaniljglass
4 pers.
3 st äggulor
4 msk florsocker
3 msk vaniljsocker
3 dl hårt vispad grädde