Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Alice
 - 2009-10-19 20:06
Gelén stelnade som den skulle, men smakade inget vidare.
Skrivet av Alice
 - 2009-10-19 14:53
Gjorde precis lite rönnbärsgelé efter Dannsukkers grundrecept på gelé, med viss modifikation. När den stelnat så återkommer jag med en utvärdering.
Skrivet av MOG
 - 2009-10-06 21:44
Tips på jättegod gele.
7 hg rönnbär
3 hg äpple
5 dl vatten
Koka och låt rinna av som saft.
Mät saften, låt koka några minuter, sätt till lika mycket socker som saft. Gärna "bärsocker"...låt koka tills geleprovet visar ok.


Skrivet av Agik
 - 2009-09-14 10:54
Då ska jag helt klart testa receptet från Tasteline! Ska få en omgång rönnbär idag som ska in i frysen, skönt att köra på ett recept som någon redan testat =)
Skrivet av ena
 - 2009-09-14 10:40
med eller utan konjak?? *nyfiken*
Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-14 05:46
Gelé gjord efter tasteline-receptet blev bra!
Hälsar fröken Dill
Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-07 10:34
Om man inte ska spara jättelänge går det bra att ersätta smält paraffin med plastfolie som läggs på utan av geleen. Peta inte på den sida av folien som ska vara nedåt och se till att det blir lufttätt!
Hälsar fröken Dill
Skrivet av ena
 - 2009-09-06 21:46
jag parafinerar inte om det finns ett tättslutande lock, däremot är det ju enda sätter att försluta såna där fina geleglas som man hittar på loppisar o dyl :)

om man försluter med paraffin är det en god idé att fästa en snörbit i parafinlocket för att underlätta när man sen ska öppna burken :)
Skrivet av annamaria
 - 2009-09-05 19:26
Måste man alltid parafinera eller vad det nu heter på gelé?
Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-04 13:06
Ok, nu är bären i frysen och snart ska jag göra gelédebut!
Hälsar fröken Dill
Skrivet av ena
 - 2009-09-02 19:59
använd vilket recept som helst, tasteline har ett bra
http://www.tasteline.com/Recept/Ronnbarsgele
tillsätt en msk konjak när det kokat färdigt.

//ena
Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-02 13:23
OK, för att få till geléen fryser man först mogna bär ett dygn. Sen då? Hur gör man geléen som ska smaksätta med lite konjak på bästa sätt?
Undrar fröken Dill
Skrivet av ena
 - 2009-09-01 12:43
man kan koka chutney på rönnbär också... en skväll konjak tar bort den strävaste smaken :) o så ska de ju vara frostnypna såklart...

rönnbärsgele är jättegott till grytor och stekar...
Skrivet av agnetasch
 - 2009-09-01 07:53
Rönnbärsaperitif kanske? Den uppfann jag alldeles nu:
Plocka mogna rönnbär. Lägg i frysen ett dygn. Rensa. Fyll därefter en flaska till 3/4 med bär. Häll på renat brännvin eller vodka tills flaskan är full.
Låt stå i rumstemperatur en vecka. Peta i skal från en apelsin och låt dra en dag till.Häll upp på ny flaska. Söta med råsocker eller honung efter behag.
Svensk "Campari" ;D
Skrivet av annamaria
 - 2009-08-31 19:45
Hur gör man sen då? Undrar om det går att göra annat av rönnbär än bara gelé?

Annonser

Powered by EzPortal