Citat från: Andreas skrivet 2008-08-19 09:12
Jag har aldrig flamberat nåt men jag vill gärna prova!
Har du flamberat nåt och vad och blev det bra?
Hur gör man enklast? Vilken maträtt vinner mest på flambering?
Citat från: Milla skrivet 2008-08-22 18:56
Jag tror att spriten inte bör koka för då försvinner alkoholen och det är den som ska brinna.
Citat från: Hasse skrivet 2008-08-22 19:08
Jag är tveksam till om man känner någon skillnad i smak. Antingen låter man alkoholångorna brinna upp, eller så låter man dem försvinna genom köksfläkten. Alkoholen försvinner i båda fallen.
Citat från: crlhrv skrivet 2008-08-22 22:24
jag kanderade äppleskivor i smör och socker som jag flamberade i whiskey på en campingplats utanför Dresden i somras.
Citat från: Andreas skrivet 2008-08-20 09:51
Det lät som en spännande upplevelse Bryggens.
Vad flamberade du bananerna med för sprit PerG?
Milla: Kopparpanna säger du, spelar det någon roll vilket slags panna man flamberar i?
Hur mycket sprit ska man hälla på, brinner det längre och blir bränt om man häller på för mycket?
Citat från: Andreas skrivet 2008-08-19 09:12
Jag har aldrig flamberat nåt men jag vill gärna prova!
Har du flamberat nåt och vad och blev det bra?
Hur gör man enklast? Vilken maträtt vinner mest på flambering?