Matforum

Hemmalagat - laga själv => Vetgirig, frågelåda => Ämnet startat av: Andreas skrivet 2010-12-16 11:10

Titel: Är fibrer lika nyttiga oavsett koktid?
Skrivet av: Andreas skrivet 2010-12-16 11:10
Med anledning av följande dialog ur tråden Hur fint bör buljongrotsaker skäras? (http://matforum.nu/index.php?topic=4169):

Citat från: Krista skrivet 2010-12-15 11:39
Vissa slänger ju bort rotsakerna efter att de gjort sitt jobb och smaksatt buljong, men jag käkar upp dem (varför slänga mat?) så därför blir det i lagom ätbitar typ 3 cm stora bitar.


Citat från: Andreas skrivet 2010-12-15 15:36
Klokt inte slänga mat, frågan är om det är kvar just nåt näringsvärde i grönsakerna då de så att säga är urkokade?


Citat från: Krista skrivet 2010-12-16 09:20
Fibrerna är ju kvar. Sk lösliga finbrer som finns i grönsaker är nyttigt (nyttigare än olösliga som finns i t ex grahamsmjöl).


Är fibrer lika nyttiga oavsett hur länge de kokas?