Citat från: Andreas skrivet 2008-01-20 11:27
Men du äter alltså torr kycklingfilé som du egentligen inte gillar på helgerna.
Citat från: johannao skrivet 2008-01-18 15:33
Genom att äta tråkigare mat konsumerar jag mindre och framförallt mindre gottiga onyttigheter...
Citat från: roffekock skrivet 2008-01-18 16:14
Det roliga och spännade i maten behöver egentligen inte ligga just i att äta så ovanliga och kostbara råvaror så möjligt. Se måltiden som en helhet och vad det innebär, utveckla dej på alla plan tex arrangemang,utveckla ditt smaksinne laborera med olika färger och synintryck,hur du attraherar ditt öga och hur du bygger upp måltiden. ...
Citat från: annamaria skrivet 2008-01-18 18:53
Om mängden fett= grädde i maten räknas som lyxmat så lagar jag för mycket lyxmat till vardags (tyvärr).
Citat från: agnetasch skrivet 2008-01-19 11:13Sparris, färsk spenat, sockerärter, kräftstjärtar, pilgrimsmusslor, laxfilé, kycklingfilé, fläsk- o oxfilé, färsk tonfisk. Det är väl mat som betraktas som vardagsmat för många idag o det är ju inte så konstigt eftersom det är lättillgängliga varor.
....
Vad är en torr kycklingfilé mot stekt strömming o potatismos? Eller kålpudding? Eller köttsoppa? Mat som kostar mindre o som inte tar speciellt mycket mer tid att laga.
...
Så nu är veckan hemma hos oss uppdelad i vardagmat må-to o helgmat fre-sö.