Jag har en halv bunke mos på hälften potatis, hälften palsternacka som jag funderar på att baka bröd på, eller smaksätta bröd med.
Någon som har några tankar?
OT: Jag ser raggmunk framför mig.. *mums*
Piroger med mos o "nåt-annat"-fyllning kanske?
Roliga idéer :)
Undrar hur raggmunkar skulle bli med palsternacka i? När jag gör det brukar det bli så pass salt och fettigt att det känns som paltersnackesmaken skulle försvinna.
Men nu är jag precis hemkommen med jäst i näven och bröd i tankarna så bröd får det bli.
Hittade ett jänkarrecept på http://www.thefreshloaf.com/recipes/bakedpotatobread som verkar kul. Det låter som potatisen gör att brödet lätt blir väl kompakt, så om någon har förslag på hur man fluffar till det är det välkommet. Jag är jättenybörjare på bakning, men tänker mig att kanske äggvita, och lång jäsning, kan få upp volymen. Är det helt galet?
So far så tänker jag mig 1/3 mos 2/3 mjöl som huvudingredienser smaksatt med spad från revbenspjällskok.