Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - bryggens

1
Hej! Länge sedan jag var här.
Jag har i går kört en 1,2 kilos rimmad fläsklägg med lök, potatis, morot och kålrot i bitar
samtidigt.
10 timmar på låg, allt var klart, bara att mosa och skära upp!
2
Har köpt en Crockpot från Amazon UK, kostade 330kr inkl frakt!
Satte på en svensk stickkontakt, klart!
Har använt den en gång ; fläskkarre´, pulled pork, blev väldigt bra.
Nu undrar jag om någon vet om man kan tillaga rimmad fläsklägg med bra resultat
i en sådan?
Alltså den varianten som serveras med rotmos.
3
Inte direkt middag, utan mer ett mellanmål:
Nyplockade förvällda, smörstekta kantareller ,samstekt med lite hackad purjolök
och ihopstuvat med grädde.
Smörstek bröd och lagt röran ovanpå.
4
Kan en råsaftcentrifug vara något?
Då dricker du moroten respektive äpplet.
Jag tror att det finns apparater som inte får med fruktkött utan endast juicen.
Har ingen själv men...?
5
Har också hört detta, undrar även över att enligt reklamen så gräddas brödet "när du väntar"
Mysko.
6
Övrigt om mat / Lutfisk
2011-12-09 16:45
Nu är fisken lagd i blöt, gråsej, på Annadagen som vanligt!
7
Igår åt vi fylld kalkon med gratinerat sötpotatismos,.
8
Jag har använt receptet ur "Vår Kokbok".
Det funkar bra.
9
Har för mig att jag läst att löken lätt blir besk med matberedare. Använda Alligator?
10
Eggs Benedict, jag gillar denna rätt, men det skulle vara intressant
om någon har tips på någon ändring i recept som förbättrar.
Bra tips på tillagning av äggen?
Vilket bacon?
Bröd?
11
Prova gärna sökfunktionen, har för mig att kanin dryftats tidigare.
12
Av någon anledning så tycker jag att det SKA vara den där knirkande konsistensen.
Har ätit den på Cypern med den typen av ost.
Gillar den så! Gör den likadan hemma.
Skulle vara intressant om någon med Cypriotiskt  ursprung eller annan som vet hur det egentligen ska vara hör av sig.
13
Restauranger / Göteborg
2011-05-18 20:16
Ska med sambo ner till Göteborg sista helgen i maj, undrar om ni har några restaurang-tips?Vi åker tåg , så några längre utflykter blir det inte. Gärna tips på både avslag eller positva erfarenheter.
Med min ekonomi så tillåts tyvärr inga stora utsvävningar, men gott och prisvärt. Jag har för mig att det fanns något liknande på forumet tidigare, men allt ändras ju, även matställena!
14
Jag har också väntat på detta!
Då är frågan: ska man ha en med timer eller är det onödiga pengar?
15
Inte middag, men lite lunch.
Smörstekt limpa med falukorv och ägg.
Smaskens!
16
Tekakor efter recept ur senaste AoM.
De blev väldigt goda, lättarbetad deg.
17
Jag gör som förra gången, det finns inget annat sätt, mig veterligt.
Och det blev riktigt bra.
Om man tänker lutfisk så dom som bara får uppleva dessa sladdriga stycken som finns i färdiga i butiken,  har missat något.
18
Blev ingen lutning förra året, men nu är fisken i blöt! På Anna dagen som brukligt är.
19
Svårt det där med favorit, men lutfisk med en bechasås med mycket kryddpeppar är ett måste.
20
Det går lika bra att använda en tomflaska eller dylikt som "kavel".

Annonser

Powered by EzPortal