Matforum

Hemmalagat - laga själv => Maträtter, recept, tillagning => Ämnet startat av: Karl skrivet 2008-11-10 20:53

Titel: Grönsaker efter årstid & Tillagning
Skrivet av: Karl skrivet 2008-11-10 20:53
Hej där!

Är det någon som har hittat någon bra sida det där det står vilken grönsak som är bäst under vilken årstid? Eller kanske någon som rentutav vet det?

Hur tillagar ni era grönsaker?  Har ni några hemliga knep?

Jag steker t ex min gröna sparris i en ganska väl tilltagen blandning av smör och olivolja. Tycker smaken blir överlägsen jämfört med råstekning.


Titel: SV: Grönsaker efter årstid & Tillagning
Skrivet av: agnetasch skrivet 2008-11-11 10:32
Måste bara fråga; vad kallar du ditt sätt att steka sparris? Hur gör du i så fall råstekt ???
Titel: SV: Grönsaker efter årstid & Tillagning
Skrivet av: Karl skrivet 2008-11-11 20:31
Uttryckte mig felaktigt där, med råstekning menade jag egentligen halstrad sparris. Stekt utan förkok, ofta i grillpanna,  och utan fett alltså.
Titel: SV: Grönsaker efter årstid & Tillagning
Skrivet av: agnetasch skrivet 2008-11-12 10:08
Du förkokar alltså dina sparrisar?

PS Folkhälsoinstitutet har en säsongsguide (billig broschyr) som du kan ha en viss nytta av.
http://www.folkhalsoguiden.se/Informationsmaterial.aspx?id=2141