Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2012-07-24 17:01
Citat från: rikard.t skrivet 2012-07-23 23:14
köttförssåsen du käkar på lunchen blir knappast godare för att jag står och skalar och hackar löken för hand ist för att bara stoppa ner den i robokoppen.


Fast ovan så påstås det ju att maskinellt hackad lök tappar väska och blir besk, i vilken mån det då faktiskt stämmer. Tappad vätska kanske inte spelar nån roll för köttfärssåsen, men nog borde beska väl göra det?
Skrivet av rikard.t
 - 2012-07-23 23:14
är det större mängder så körs det i robocoupen..det går mer än lite snabbare att julienna 10kg lök i maskin än för hand. det här är ju sånt fusk som jag tycker är helt ok. köttförssåsen du käkar på lunchen blir knappast godare för att jag står och skalar och hackar löken för hand ist för att bara stoppa ner den i robokoppen. däremot så finns det knappast någon som kör rödlöken till löjromen i robokoppen...hoppas jag.
Skrivet av kocknicke
 - 2012-02-22 12:19
Ja jag kan väl försöka :o

Skrivet av annamaria
 - 2012-02-21 19:31
Citat från: kocknicke skrivet 2012-02-21 17:05
om jag ska har lök i färs kör jag fryst lök i matberedare, och det blir kanon fina bitar och barnen gillar när det inte är alltför stora bitar i biffar eller liknande. samt att det håller ihop lite bättre när man steker.


Vad säga om att delge oss en "kock-köttfärssås"?  ;D ;)

Här: http://matforum.se/index.php?topic=625.msg38927#msg38927
Skrivet av kocknicke
 - 2012-02-21 17:05
om jag ska har lök i färs kör jag fryst lök i matberedare, och det blir kanon fina bitar och barnen gillar när det inte är alltför stora bitar i biffar eller liknande. samt att det håller ihop lite bättre när man steker.
Skrivet av Rookie-T
 - 2011-11-10 01:20
Lök som körs i matberedare blir besk och får ojämn storlek.
Lök ska hackas 1 gång för att inte förlora sina smak, vätska och för att inte bli besk.

Det går väldigt kvickt att hacka den vanliga kvantiteten lök som brukas i ett restaurng kök på 100 platsers kalibern.
Är man inte storkökspersonel så tycker jag att det känns väldigt lat och macdonaldsaktigt att använda färdighackad eller diverse hjälpmedel.
Kock är ju ett hantverk. Lite som att vara möbelsnickare och montera ikeamöbler.
Skrivet av Jon
 - 2011-11-09 15:47
Majoriteten av mina kollegor hackar för hand. När en större mängd behövs så köper vi självklart hem färdighackad fryst lök.
Skrivet av djohansson
 - 2011-10-30 09:26
Citat från: kayaker skrivet 2011-10-29 22:21
Lök ska skäras/hackas *en* gång. Annars tappar den för mycket vätska.


Förutom att löken krossas så att den tappar vätska (lite samma princip som gäller när man skär färska örter) så blir den ju mosig och ful.

Dessutom blir inte bitarna lika jämnstora/-små (inte om man inte kör allt till en puré) och det gör ju att tillagningstiden för dem blir olika, och lök som är bitvis rå, bitvis överkokt antar jag går bort.
Skrivet av Johan_
 - 2011-10-30 09:16
Vissa köper färdigt
Skrivet av kayaker
 - 2011-10-29 22:21
Lök ska skäras/hackas *en* gång. Annars tappar den för mycket vätska.
Skrivet av bryggens
 - 2011-10-29 14:40
Har för mig att jag läst att löken lätt blir besk med matberedare. Använda Alligator?
Skrivet av Tobias
 - 2011-10-29 13:54
Det blir väl inte i närheten så fint? Eller blir det det? Har aldrig använt nyare matberedare.
Skrivet av Andreas
 - 2011-10-29 09:25
Lökhacking på tid är ofta ett inslag i diverse kocktävlingar. Men hackar kockar lök i verkligheten och i så fall varför? Hur snabb man än är går det väl ändå snabbare att hacka lök i en matberedare.

Annonser

Powered by EzPortal