Citat från: Andreas skrivet 2012-03-08 10:51
Det nog tålamodet det sitter i, jag börjar nog ofta strimla sakta och metodiskt med kniven men sen blir jag otålig och då blir det vips inte alls så finstrimlat. Med osthyvel kan man veva på frenetiskt och det blir alltid lika fint. Fast mest använder jag förstås matberedaren.
Jo det är som vi sagt förut, det är omöjligt att komma överens om mat, men det är roligt diskutera tillvägagångssätt och varför.
Citat från: Hasse skrivet 2012-03-07 15:43
Jag är inte speciellt duktig med kniven, men jag tycker det är kul att skiva tunt och hacka fint. Sedan får det ta den tid det tar. Det bästa vore nog en mandolin, men en sådan äger jag inte.
Citat från: Hasse skrivet 2012-03-07 15:43
Andreas, när det gäller dressingens ingredienser tror jag inte vi kan enas om att vare sig ditt eller mitt sätt är "det rätta". Jag ser det helt enkelt som två varianter av samma maträtt.
Citat från: annamaria skrivet 2012-03-07 21:15
Är det alltid olivolja tror ni i pizzasallad?
Citat från: Sara W skrivet 2012-03-08 09:34
Jag måste säga att jag föredrar rapsolja (eller annan neutral olja) framför olivolja i min pizzasallad. Just i sån dressing tycker jag olivoljan ger för mycket smak.
Hur pizzeriorna gör, har jag dock ingen aning om...
Citat från: Andreas skrivet 2012-03-07 11:22olivolja i jättedunkar,
Citat från: Hasse skrivet 2012-03-06 13:21
som jag skrev tidigare i tråden, så är jag inne på att hålla kostnaderna nere. Inte för att jag är snål, utan för att försöka efterlikna hur man gör på pizzerian. Det är klart att man kan göra en utsökt vitkålssallad om man använder rikligt med fin olja och vinäger, men det blir liksom inte samma sak.
Citat från: Andreas skrivet 2012-03-06 13:04
Är det inte ganska svårt att strimla lika tunt och snabbt med en kniv som med en osthyvel?
Citat från: Andreas skrivet 2012-03-06 13:11
Som jag skrev ovan, det är viktigt att salta och krydda rejält och inte snåla på olja om pizzasalladen skall bli riktigt god. Strunta i recept och smaka av ordentligt.
Citat från: Andreas skrivet 2012-03-06 13:04
Vad jag då menar är man lika gärna kan balansera vinägern med olja. På köpet blir det fetare och godare.
Citat från: Andreas skrivet 2012-03-06 13:04
Är det inte ganska svårt att strimla lika tunt och snabbt med en kniv som med en osthyvel?
Citat från: k@ty skrivet 2012-03-04 20:38
Ser att det många bra recept här men jag ville verkligen kunna göra pizzasallad som vi köper på pizzerian.....
Citat från: Hasse skrivet 2012-01-14 19:31
Andreas, med skarp i smaken avsåg jag inte oljan, utan vinägern.
Citat från: Hasse skrivet 2012-03-05 18:09
Osthyvel har nämnts, och det fungerar. Men jag rekommenderar en bra, vass kniv. Det blir bättre än i matberedaren, eftersom strimlorna blir längre. Men var noga med att strimla riktigt tunt.
Citat från: Sara W skrivet 2012-03-05 15:30
Innan jag köpte min mandolin, använde jag osthyveln för att få riktigt tunna strimlor av vitkålen. Funkar finfint, om osthyveln inte hyvlar tjocka skivor förstås...
Citat från: k@ty skrivet 2012-03-05 13:56
Vet ni nån bra metod för att skiva vitkålen tunt utan matberedare?
Citat från: pralin skrivet 2012-03-05 14:39
En god pizza sallad behöver inte vara så himla smått strimlad . Lagar du pizza sallad en timme innan servering, blir den tillräckligt mjuk.