Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Johan_
 - 2017-12-27 09:38
Vi låter oljan ligga kvar i fritösen och använder den tills vi tycker den är för smutsig. Känns som att resultatet inte blir lika bra efter x antal användningar och då byter vi ut den. Testade att sila nån gång men tyckte inte det var värt krånglet så nu fyller vi bara på lite när det behövs och byter ut den när vi känner att det börjar bli dax. Hur många friteringar den klarar beror nog mycket på vad du friterar, tex så börjar oljan lukta när du friterat fisk och det känns inte så fräscht, så vill vi göra det brukar vi spara det tills det är dax att byta oljan så kör vi då. Eller om du gjort chili cheese  och osten råkat läcka ut. Kör du bara strips o liknade använder vi samma olja många gånger.
Skrivet av Mat-Janne
 - 2017-12-10 15:57
Det finns ju billiga och bra fritöser numera.
Kan man återanvända oljan efter en fritering eller måste den hällas bort? Om man kan återanvända den:
1. ska den silas?
2. hur bör den lagras?
3. hur länge kan den lagras?

Annonser

Powered by EzPortal