Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Robert021
 - 2010-09-07 17:14
Citat från: magnus skrivet 2010-05-31 22:31
Har du kollat in "Stocker" ? http://www.rocksbarbque.com/
Den styr temperaturen i bulleten med en fläkt. Är man teknikfreak så passar den nog rätt bra :)


En Stoker passar bäst till en rök eller en större BBQ cooker, kanske inte för en klotgrill.
Skrivet av Per-Erik
 - 2010-08-26 12:44
Jag hittade den på lindarn.se för 2850:-
Skrivet av Dennis
 - 2010-08-26 10:25
Citat från: Per-Erik skrivet 2010-05-31 20:37
47, baserat på att den skulle dra mindre kol och att jag tror storleken räcker för den mängd som jag tänker servera.
samt självklart priset, mer än en tusing billigare 2800 gav jag.


Var fick du tak på den? Är själv intresserad en WSM47 och det billigaste jag hittat är cirka 3900kr
Skrivet av BBQforever
 - 2010-08-17 08:05
Det är inte bara temperaturen som spelar in när man kör "riktig BBQ" När jag kör "riktig" BBQ finns det ett par saker som kan hjälpa upp resultatet. Om man tex kör kamben eller hel karre. 1. Temperaturen (jag kör aldrig över 120 gr) 2. När jag kört mitt kött i ca 2,5-3,5 timmar slår jag in köttet i folie (med eller utan glaze) och sedan kör jag det lika länge till.( köttet tar bara åt sig röksmak en viss tid) 3. Prova olika rökved (det är inte bara hickory som fungerar).
Skrivet av Robert021
 - 2010-08-16 20:59
Jag har ett 57cm klot, en Weber. Det är en grill jag inte ångrar att jag köpte. På den grillar jag allt, både med direkt och indirekt värme.

I helgen grillade, och rökte jag revbenspjäll. Grillningen tog 3;5h och temperaturen i toppen av locket pendlade mellan 120 och 170 grader. Mestadels låg den kring 130. Spjällen var både saftiga och möra men jag tror det kan bli ännu bättre resultat med lägre temperatur. Tur att jag har beställt en 57cm WSM för några veckor sedan. Genom att jag håller mig till diameter 57 hoppas jag kunna testa olika kombinationer av de olika delarna och det rotisseri som jag också beställt.
Skrivet av Per-Erik
 - 2010-06-25 09:57
Grattis, ett hem är inte komplett utan en!

edit: ha ha ha , jag känner mig som en weber predikant :) en stolt!
Skrivet av Roine
 - 2010-06-24 21:57
Oj hoppsan...Blev med en till grill..:WEBER one touch 57premium...utöver min Char-grill...
Skrivet av Kurtson
 - 2010-06-15 09:52
Citat från: Per-Erik skrivet 2010-06-04 20:17
Aj, behöver nog träna mer, kycklingen tog 2.5h och var fortfarande inte genomstekt. Troligtvis var det för att briketterna tog slut och tempen sjönk till ca 60grader ett tag :)

Men annars kändes den bra.

har du kollat in www.virtualweberbullet.com ?
Med tanke på att det ska ta ca 4-5 timmar för revbensspjäll så tar nog en kyckling ungefä samma tid.

Skrivet av magnus
 - 2010-06-07 19:45
Skrivet av Per-Erik
 - 2010-06-04 20:17
Aj, behöver nog träna mer, kycklingen tog 2.5h och var fortfarande inte genomstekt. Troligtvis var det för att briketterna tog slut och tempen sjönk till ca 60grader ett tag :)

Men annars kändes den bra.
Skrivet av Per-Erik
 - 2010-06-04 15:21
Citat från: magnus skrivet 2010-06-02 14:14
Det går att modifera WSM så att den blir som en "vanlig" grill.  http://www.rocksbarbque.com/product.gc?ID=36
Men det kanske blir halvbra, arbetshöjd osv blir konstigt. Ska fundera lite vidare :) 


Och du förlorar i enkelhet att tömma aska, flyttbarhet (inga hjul), ingen lockhållare.

Jag har nu fått hem min WSM och påbörjat en inrökningskyckling.
Temperaturen hoppade snabbt upp till 110 grader och stannade där. Får se om briketterna räcker rökningen ut, var lite för snål...

Skrivet av magnus
 - 2010-06-02 14:14
Citat från: BBQforever skrivet 2010-06-01 08:23
Avända som vanlig grill ?? Utveckla gärna.


Det går att modifera WSM så att den blir som en "vanlig" grill.  http://www.rocksbarbque.com/product.gc?ID=36
Men det kanske blir halvbra, arbetshöjd osv blir konstigt. Ska fundera lite vidare :) 

/Magnus



Skrivet av Per-Erik
 - 2010-06-01 14:43
Citat från: magnus skrivet 2010-05-31 22:31
Ok, jag är lite sugen på en 57a, mest pga av att jag tänkte ha den som vanlig grill också.

Har du kollat in "Stocker" ? http://www.rocksbarbque.com/
Den styr temperaturen i bulleten med en fläkt. Är man teknikfreak så passar den nog rätt bra :)


Ja, jag tittade lite på stoker men jag tänkte prova först, på amerikanska siter så verkar man vara nöjd med den temperaturstabilitet men få "out of the box".
Skrivet av BBQforever
 - 2010-06-01 08:23
Avända som vanlig grill ?? Utveckla gärna.
Skrivet av magnus
 - 2010-05-31 22:31
Ok, jag är lite sugen på en 57a, mest pga av att jag tänkte ha den som vanlig grill också.

Har du kollat in "Stocker" ? http://www.rocksbarbque.com/
Den styr temperaturen i bulleten med en fläkt. Är man teknikfreak så passar den nog rätt bra :)

Annonser

Powered by EzPortal