Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av MalinBåtmästar
 - 2013-12-27 20:49
Toast med gravlax och hemrörd senapssås. Lite old school, men det går hem. Släng på lite kräftstjärtar för extra lyx. http://www.sweetlifeofmalins.com/2013/12/tips-pa-nyarsmeny.html
Skrivet av kzmonova
 - 2013-10-24 23:06
Var i Spanien i somras och käkade på en hel del engelska pubar. Dom är fortfarande några jävlar på klassikern Prawn cocktail. Lite ålderdomlig men förbannat smaskig :)
Skrivet av webguide
 - 2013-05-20 16:24
Nått som är sjukt gott är att koka en fond på havskräfsskal, koka ihop den med grädde, lägg det råa kräftköttet i en skål och häll på såsen.

Det går att beställa levande havskräftor i de flesta fiskdiskar.
Skrivet av FinskaKocken
 - 2013-05-19 23:01
Lufttorkad skinka med nått gott på! Som rullar givetvis.
Skrivet av webguide
 - 2012-10-05 13:21
Hmmm en bra som jag gjort och utvecklat själv är Torskrygg sous vide 54 grader på en bädd av camutvete, saltad mandel och morotsstrimlor och skum på Earl grey från in the mood for tea.
Skrivet av Psilander
 - 2012-10-05 10:14
Min reportoar av "standards" i förrättsdjungeln

Gubbröra (a la Gamle kungen)
Toast Skagen
Gravad oxfilé med smetana och saltgurka
Kantarelltoast
Mandelsoppa med kräfttoast
Cremé Nigon
Skrivet av annamaria
 - 2012-09-15 15:17
Eftersom jag nu inte kan bestämma mig så ska mina blivnade gäster bjudas på följande miniförrätter dvs 4 st små:

* Lättrostad kavring med laxröra på färskost av getost med pepparrotssmak.
* Kantarellsoppa med liten vitlökspinne
* Klassisk toast skagen (hemgjord majjo)
* Vitlöks och peppar Salami toppad med rostad paprikaost på kavring

Tur dem ska cykla! Välkommen Cykelfest!
Skrivet av alsa
 - 2010-09-20 16:38
Min favo förrätt är viltöks/chilli räkor i ugn som serveras med ett gott bröd samt torr champange ;D
Skrivet av Sara W
 - 2009-11-18 14:46
Det godaste man kan äta som förrätt är i mitt tycke getost. Nästan i vilken tappning som helst. Gratinerad på en tjock skiva conferencepäron, toppad med lite honung och valnötter eller som mousse med parmaskinka och balsamreduktion. Gott, gott, gott.
Skrivet av Ia
 - 2009-11-04 21:21
Härligt! massa goda recept!
Skrivet av smakakarin
 - 2009-11-03 10:36
Citat från: Ia skrivet 2009-10-20 20:15
Förrätter gör jag alldeles för sällan! Har ni ngn favoritförrätt? Behöver få lite inspiration! :)


Oj, jag är tvärtom! Jag gör förrätter väldigt ofta! :-)
Här är några av mina favoriter:

Pilgrimsmusslor med sparrisrisotto
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2009/10/22/stekt-pilgrimsmussla-med-sparrisrisotto/

Förförisk laxmousse
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2009/10/02/forforisk-laxmousse/

Heta parmesanscampi
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2009/08/07/heta-parmesan-scampi/

Salamilindad sparris
http://ensmakavkarin.wordpress.com/2009/05/21/salamilindad-sparris/

Fler förslag finns på bloggen. Hoppas du hittar nåt :-)
Skrivet av humlan
 - 2009-10-26 09:18
Mozzarella, tomat, färsk basilika och balsamico creme är superenkelt och supergott!
Skrivet av Ia
 - 2009-10-25 21:27
Finns mkt gott!!! Jag lade en riktigt god i helgen. Chevretoast med en varm kantarellsallad med bla stekt bacon oh mangochutneyvinägrette. Fruktansvärt gott!!! :)
Recept finns på
http://iasmatblogg.blogspot.com/2009/10/chevretoast-med-varm-kantarellsallad.html
Skrivet av Jomael
 - 2009-10-25 17:24
Carpaccio på oxfile är nog min favorit-förrätt :) Åh blir alldeles lycklig när jag bara tänker på det, mums!
Skrivet av Hasse
 - 2009-10-22 19:23
Om det är min bästa vet jag inte, men jag kan ju tipsa om aladaube med kräftstjärtar, ägg och dill, som jag beskrivit i en annan tråd:

http://matforum.nu/index.php?topic=2397.msg24134#msg24134

Annonser

Powered by EzPortal