Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2012-12-21 14:09
"Livsmedelsverket har hittat låga halter av kloramfenikol i grisar på en gård i Skåne. Substansen är förbjuden i EU och får inte finnas i livsmedel. Med nuvarande kunskap om halterna bedömer Livsmedelsverket sannolikheten för att det skulle vara hälsofarligt att äta grisköttet som mycket låg. ... Ett skäl till att substansen är förbjuden är att den kan ge blodskadande effekter. ...  Köttet från grisar som levererats innan gården spärrades har sålts i butik. Det är oklart om det köttet innehåller kloramfenikol."

http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/Kloramfenikol-hittat-i-gris/

Mycket låg sannolikhet för att det skulle vara hälsofarligt alltså, men inte känns det ju direkt roligt äta något man vet kanske är hälsofarligt även om risken är ytterst låg. Undrar just vilket charkfabrikat som kan vara i riskzonen?

Annonser

Powered by EzPortal