Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Tinto
 - 2009-06-27 23:45
Citat från: roffekock skrivet 2009-03-07 14:53
Elka. att blanschera sina grönsaker själv är det bättre alternativert. Då ska du göra så att du har olika skurna grösaker för sej. Det säger sig självt eftersom dom har olika tid i kokvatten men dom ska bara ha ett mycket kort kok. Därefter ser du till att dom blir så torra så möjligt efter kylning i isvatten (för färgens skull) därefter slår du dem på en plåt och fryser dom så.
Tänk på att bitarna måste ligga åtskilda när du fryser annars får du en stor klump. Nu kan du förvara tex dina morötter i frysen i påsar lätt att ta den mängd du ska använda. Så kallade lösfrysta mycket praktiskt. ;)
Lite pilleri men vem gillar inta att pilla?

/rolf


Så gör jag jämt när jag hittar grönsaker o rotfrukter till extrapris (= handlar mer än jag gör av med) Funkar utmärkt att slänga ner i soppor, grytor, woka osv. Har förvällda murklor, morötter i tärningar, paprikastrimlor, rivna rödbetor, palsternacka i bitar osv i olika påsar - jättepraktiskt!
Skrivet av Mickan
 - 2009-03-27 21:28
I tråden om testade färdigrätter kan vi väl hitta mååånga exempel på hur långt från verkligheten bilderna på paket eller i reklam faktiskt är!
Skrivet av roffekock
 - 2009-03-27 15:40
Dessa "reklamgrönsaker" har aldrig varit frysta och aldrig varit i en varm panna så é det med reklam.

/rolf
Skrivet av Krista
 - 2009-03-10 15:52
Ja man tycker ju att det borde gå att steka dem med bra resultat. På tv-reklamen som gick förut såg man superfräscha grönsaker flyga snyggt i slowmotion i en wokpanna....allt handlar om marknadsföring: det är liksom inte lika coolt med kokgrönsaker i en kastrull :)

Skrivet av Andreas
 - 2009-03-10 13:00
Att aldrig steka utan att ånkoka och mikra var ju förstås också en idé, ja kanske är det bästa sättet att tillaga dem. Men det heter ju faktiskt "wokgrönsaker" och då tycker man ju att det borde gå att få ett bra resultat i stekpannan... går inte det tycker jag gott att tillverkarna borde byta namn på dem till kokgrönsaker.
Skrivet av Krista
 - 2009-03-10 08:59
Jag äter wokgrönsaker flera gånger i veckan och har gjort det i ett antal år. Steker dem aldrig, utan antingen ångkokar eller mikrar. Sorterna med lök i går bort för alla bitar smakar lök. Extra vattenkastanjer ur konservburk får gärna vara med :)
Skrivet av roffekock
 - 2009-03-07 14:53
Elka. att blanschera sina grönsaker själv är det bättre alternativert. Då ska du göra så att du har olika skurna grösaker för sej. Det säger sig självt eftersom dom har olika tid i kokvatten men dom ska bara ha ett mycket kort kok. Därefter ser du till att dom blir så torra så möjligt efter kylning i isvatten (för färgens skull) därefter slår du dem på en plåt och fryser dom så.
Tänk på att bitarna måste ligga åtskilda när du fryser annars får du en stor klump. Nu kan du förvara tex dina morötter i frysen i påsar lätt att ta den mängd du ska använda. Så kallade lösfrysta mycket praktiskt. ;)
Lite pilleri men vem gillar inta att pilla?

/rolf
Skrivet av Mickan
 - 2009-03-05 13:35
Man lagar inte frysta wokgrönsaker!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-05 12:17
När jag väl petat ut några små grönskasskärvor ur Torkyns veck stekte jag dom i ugnen på oljad plåt. Det blev faktiskt inte helt fel; 250° o mycket rufsande, det blev i alla fall ätbart :-\
Skrivet av annamaria
 - 2009-03-04 19:56
Blurk, dem får en konstig bismak också.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-04 17:58
Kinamixen jag har nu köpte jag en säck av på Martin Olsson. Verkar att bestå av purjolök, röd paprika o lite skogsöron. Jag tinade den i mikron o den bara försvann bland Torkyn ;D
Skrivet av Kari
 - 2009-03-04 12:54
Annamaria:  :-X Jag säger inget. Minns inte ens.  ;)

Jag kontrar i tråden med konserverade grönsaker, då får man ju blanda själv det man gillar.. Tex extra mycket vattenkastanjer!

Som "svar" på Agnetasch fråga: Bra marknadsföring och tilltalande färger? Iaf i en barnfamilj gillar alla dessa sladdriga.. Tyvärr.

Skulle man kunna frysa förvälda grönsaker själv? Fråga om det blir bättre bara... Billigare - tveksamt :-\
Skrivet av annamaria
 - 2009-03-04 11:57
Elka: förlåt jag har missat din fråga - jag har nog köpt dem på Maxi om jag minns rätt. Det är en färdig påse - typ sån det även finns blandad sallad i. Dyra är dem säkert - eftersom man inte ens behöver skära själv. Men de frysta är nog lika dyra.

Kinamix - när jag läser det så tänker jag på den risblandning som finns som heter så - men detta är en wokmix som heter så väl? Jag har använt någon sån färdig med röda linser och grönsaker som man wokar. Den är rätt okej.

Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-04 11:42
Tar upp den här tråden igen.
Är det ingen som lyckats med frysta wokgrönsaker? Varför säljs dom i sådana massor? Gillar folk mjuka o sladdriga wokisar?
Jag har heller aldrig lyckats o nu har jag plötsligt en stor påse Kina-mix i frysen som jag inte vet hur jag ska handskas med.
Om man tinar grönsakerna (på Torky) o sedan rostar dom i ugnen ihop med olja, kan det vara nåt? Har någon testat?
Skrivet av Kari
 - 2008-03-05 15:16
Annamaria: Var köper Du färsk wokisar? Dyrt?

Annonser

Powered by EzPortal