Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Christer47

1
Hej
Vill bara tipsa om denna goda pastarätt. En pasta på sojabönor och inget annat som är glutenfri, proteinrik, ekologisk, vegansk och speciellt smart för dig som vill slå bollen långt och rakt.



4 personer

Fettuccine på sojabönor med ost- och senapsstuvade gulbetor

200 gram fettuccine på sojabönor
8 st små gulbetor
5 dl grädde
en rejäl bit cheddarost
dijonsenap efter smak
flingsalt och svartpeppar

Skala och skär ner gulbetorna i små klyftor. Koka klyftorna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och häll på grädden.
Lått grädden koka ihop innan du hyvlar ner rikligt med cheddarost. Smaka av med dijonsenap, salt och svartpeppar.
Koka pastan al dente i generöst saltat vatten. Häll av vattnet och vänd ner pastan i de ost- och senapsstuvade gulbetorna.
2
Supersallad på råstekta rödbetor, morötter, grön sparris och buljongkokt röd guinoa



12 st små späda ekologiska svenska rödbetor
12 st små späda ekologiska svenska morötter
ett knippe grön sparris
zest och saft från en ekologisk citron
2 dl röd quinoa
4 dl hönsbuljong
2 msk sesamfrön
2 msk finhackade cashewnötter
finhackade örter efter smak
flingsalt och svartpeppar


  • Koka upp hönsbuljongen i en kastrull. Lägg i quinoan och låt koka utan lock tills all buljong kokat in. Cirka 20 minuter. Låt svalna.
  • Skär rödbetorna i kyftor. Skär ner morötterna och sparris mindre bitar. Stek först rödbetskyftorna i en panna med het olivolja. När oljan inte längre färgas röd lägger du i morötterna. När rödbetor och morötter är al dente steker du med sparrisen några minuter. Krydda med flingsalt och svartpeppar.

  • Blanda försiktigt de ljumna råstekta rödbetorna, morötterna och sparrisen med den buljongkokta guinoan, sesamfrö, finhackade cashewnötter och örter efter smak..

  • Smaka av salladen med flingsalt, svartpeppar, zest- och citronsaft.


Här hittar du mer av mig  http://nukokarjag.se/.
3
Grillad seabream med rostad färskpotatis, timjan och citron

2 stycken hela seabream på ungefär 400 gram styck
2 st citroner
färsk timjan
olivolja
flingsalt och svartpeppar
persilja
800 gram färskpotatis

Värm ugnen till 200 grader. Skrubba eller skala potatisen. Lägg potatisen i en ugnsfast form och vänd den i olivolja, salt, svartpeppar och några kvistar timjan. Rosta mjuk.
Tag ur och fjälla fisken. Klipp bort fenorna men låt huvudet sitta kvar. Skär några snitt i skinnet där fisken är som tjockast. Gnid in fisken med olivolja, salt, svartpeppar och finhackad timjan.
Grilla fisken en bit från glöden cirka en kvart beroende på storlek. Finhacka persilja och strö över fisken.
Dela citronerna. Grilla citroner tills de får en karamelliserad yta. Pressa saften över den nygrillade fisken.Enkelt och gott: http://nukokarjag.se/2014/05/29/grillad-seabream-med-timjan-citron-och-rostad-farskpotatis/
4
Penne med krämig tomatsås, mozzarella och basilika är egentligen inte mycket att blogga om. Men det är ett bevis på att det fungerar mycket bra med mejeriprodukter i en tomatsås, Till skillnad mot vad den allvetande Luciano med bestämdhet hävdade.  Vad tycker ni? Läs gätna mer på: http://nukokarjag.se/2014/06/02/penne-med-kramig-tomatsas-mozzarella-och-basilika/
5
Varmrökt lax med en ljummen sallad på nypotatis, gräslök och ramslöksolja är svensk matglädje i en liten röklåda.
Har ni provat att rökalaxfilé i en liten ABU-rök? Om inte kolla här. http://nukokarjag.se/2014/05/31/varmrokt-lax-med-en-ljummen-sallad-pa-nypotatis-graslok-och-ramsloksolja/
6
Hur känner ni för ett glas Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé till hemmarökt lax. Varmrökt i ABU-grillen.
http://nukokarjag.se/2014/05/31/varmrokt-lax-med-en-ljummen-sallad-pa-nypotatis-graslok-och-ramsloksolja/
7
Jag har fått tre påsar underbart Fairtrade-märkt skuggkaffe och en snygg kaffekopp från en kompis på Puro. Det är därför jag har förmånen att dricka världens godaste skuggkaffe. Vet ni om det finns att köpa i vanliga affärer?
http://nukokarjag.se/2014/05/30/paj-med-rabarber-nektariner-vit-choklad-gradde-och-varldens-godaste-fairtrade-skuggkaffe/
8
Grillad Seabream med timjan, citron och rostad färskpotatis är för mig lika med en magisk grillkväll på den Kroatiska landsbygden med min hustrus släkt och vänner. I nuläget känns en resa till sydligare breddgrader väldigt avlägsen så i stället tar jag en del av Medelhavet till Sverige. http://nukokarjag.se/2014/05/29/grillad-seabream-med-timjan-citron-och-rostad-farskpotatis/
9
Om forumet / Synas på Matforum
2010-10-09 20:16
Hej!
Jag är ny medlem och undrar hur man får sin matblogg att synas här på matforum? Har haft min blogg igång sedan januari men är väl inte helt nöjd med hur jag lyckas nå ut. Kolla gärna: http://blogg.erngren.com

Annonser

Powered by EzPortal