Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av ena
 - 2009-09-07 20:14
skulle nog hellre använda pektin av något slag än gelesocker som har gelantin som stabilisator... gelantin känns som fusk när det gäller gele till stekar etc ;) dessutom kan man ju inte spara den gelén nån längre tid.

Aroniagelé är jättegott, fick det hos en vän förra året o blev jätteimpad, har dock inte haft möjlighet att plocka några bär själv iår...
Skrivet av annamaria
 - 2009-09-07 19:48
Det låter spännande. Jag har som sagt aldrig ätit något av aronia. Blir allt lite sugen på att köpa en buske, för det väl en buske?  :-[
Skrivet av agnetasch
 - 2009-09-03 18:43
Jag smög mig in till den bortresta grannen för att kolla vinbärsbuskarna, men de såg trista o halvdöda ut så där blir inget.
Jag får koka gelé på aroniabären jag har i frysen. Jag fick skörda aroniabusken fort som attan; ingenting skrämde koltrastarna, man fick slita dem från busken >:(
Fördelen är ju att det är säkert massor med pektin i dom halvmogna bären.
Skrivet av annamaria
 - 2009-09-03 16:42
Det funkar säkert - likaså med det gelésockret jag skrev om i tidigare inlägg. Har inte provat Certo heller. Prova gärna o meddela  ;D. Har du frysta bär Agnetasch eller färska. Jag smakade röda vinbär från buske i går, dem var smaklösa nu. Övermogna men har man frysta funkar det ju bra.
Skrivet av Ia
 - 2009-09-03 16:25
jo, får bli nästa års skörd:) Vad är Certo?
Skrivet av agnetasch
 - 2009-09-03 10:25
Jag hade tänkt använda Certo. Går inte det?
Skrivet av annamaria
 - 2009-09-02 21:56
Du får sikta in dig på nästa års skörd.
Skrivet av Ia
 - 2009-09-02 12:53
attans då att jag är sent ute.. får se vad butikerna har att erjbuda. Tack i alla fall! :)
Skrivet av annamaria
 - 2009-08-31 21:39
Jag tror tyvärr att det är lite sent för gelé nu. Bären ska vara knappt mogna när man kokar dem men har man frusna bär så ska det väl funka tror jag. Har inte själv gjort gelé men har en låda gelésocker i skåpet. Det borde vara enklare att göra gelé med det eftersom det innehåller pektin (tror jag...).

Det här receptet känns klassiskt och ser ut som de flesta "äldre" recept jag har. http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=34006

Här är ett annat med gelésocker: http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=38&ProductPage=1&ProductID=1794&GroupID=62

Lycka till!!! Berätta gärna hur du gjorde sen.
Skrivet av Ia
 - 2009-08-31 20:17
Ingen som har det :(
Skrivet av Ia
 - 2009-08-30 20:55
Snart är det tid för att laga höststekar :) Har alltid köpt färdig gele, men tänkte det kunde vara kul att göra en egen i år! Ngn som har ett gott och relativt enkelt recept? hur länge håller den sen i kylen?

Annonser

Powered by EzPortal