Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2010-03-07 09:38
Vill du ha ett roligt recept på gädda tror jag du blir glad över "Gädda med pepparkakor" i Iduns kokbok. Man ugnssteker gäddan o serverar den med en sås bestående av 2 dl grädde som avredes med tre ettöres pepparkakor :D

http://runeberg.org/idunskok/0190.html
Skrivet av hobbykocken
 - 2010-03-06 21:46
Fiskpaté på gädda är underbart gott, så testa agnetash förslag.
Annars tycker jag annamarias tips är kalasgott. Ös på med så mycket örter och purjo mm du vill så blir det gott.

Angående kilon så skulle jag väl säga runt 1 - 2,5 kg är klart godast. Fast tycker ändå det varrierar endel. Jag har ätit gädda som varit en bit över 7 kg tung i paté, och den fungerade. Större gäddor blir lätt träiga sägs det, men skulle säga att äldre gäddor blir träiga oavsett hur mycket de väger. I näringsrika vatten växer dom ju på rätt fort.

Även jag fiskar väldigt mycket och älskar hitta på nya sätt att tillaga fisken så om fler har roliga recept på gädda så skulle det vara roligt att höra.
Skrivet av agnetasch
 - 2010-02-27 17:50
Tack själv.
Det är tur att vi har dig Hasse. Hur skulle det bli om inte vår magister höll ordning på oss? Veckans ros åt dig :D
Skrivet av Hasse
 - 2010-02-27 16:43
Eftersom det fanns två trådar där recept på gädda efterlyses, har jag sammanfogat dem till en enda. Nu under rubriken "Gädda - recept önskas".

Det finns ytterligare en tråd om gäddrecept, men den ligger i avdelningen "Allt om grillning & BBQ".

http://matforum.nu/index.php?topic=3297.0

Ta gärna för vana att använda sökfunktionen innan ni startar en ny tråd. Med många trådar som behandlar samma ämne, blir forumet snart rörigt och svårt att överblicka.

Tack på förhand!
Skrivet av agnetasch
 - 2010-02-27 15:28
Gör en fiskpaté med gäddfärs, citronsaft, finhackad dill o kallrökt lax i små tärningar. Man känner knappt gäddsmaken. Den har jag lyckats lura min gäddskyende man med ett antal gånger ;D Kan ätas varm eller kall.
Annars kan du ju prova att röka gädda, det lär vara gott.
Jag är ingen gäddgourmet så jag känner ingen större skillnad på små o stora gäddor.
Skrivet av Gotish
 - 2010-02-27 14:17

Som inbiten sportfiskare gillar jag att ta till vara på det man får upp, i alla fall någon enstaka fisk hit och dit. I vanliga fall gillar jag fisk men gädda har jag väldigt svårt med. Jag har prövat gäddbullar och ugnstekt gädda. Inget föll mig i smaken, jag tycker att fisksmaken är för påträngande. Enligt vad jag har hört så skall gädda vara bäst när den är runt kilot i storlek, någon som kan bekräfta detta? Nu letar jag alltså efter ett nytt recept på gädda som jag kan föra in i min receptsamling. Några förslag?

//Mattias.
Skrivet av annamaria
 - 2009-08-21 21:58
Det går fint!
Skrivet av crlhrv
 - 2009-08-21 21:29
jag gillar annamarias tips, verkar smarrigt!. men tyvärr blev det inget av det. planerna ändrades och gäddan åkte ner i djupfrysen. hoppas han håller sig ett tag och går att tina och laga till. hel, urtagen insjöfisk bör väl inte vara några konstigheter att frysa ett tag?
Skrivet av Kari
 - 2009-08-18 21:33
Grattis Crlhrv!! ;D ;D ;D
Skrivet av annamaria
 - 2009-08-18 20:05
Jag brukar lägga den i aluminumfolie (salta och peppra hela) och fylla den med smörklickar, skivad tomat, skivad purjolök, ansjovis i mindre bitar, pressad citron, skivad vitlök och så en skvätt grädde. Rulla ihop väl och sen i en ugnsform. In i ugnen. Servera med kokt potatis och citronsås.

Lycka till!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-08-18 15:11
GRATTIS! Vilken vacker gädda!
Får du inget bättre recept; gör det enkelt för dig.
Skär upp magen på gäddan (så klart) gnid in den med salt o lägg den på smörad plåt med magen ner o "magvingarna" ut. Stek 30 min i 200 grader. Servera med dillpotatis o smält smör o riven pepparrot.
Jag har inte ätit det sen jag var liten, så gott det var! "Stekt krokodil" kallade vi syskon den rätten eftersom huvudet var kvar ;D
Skrivet av crlhrv
 - 2009-08-18 13:59
Så har jag äntligen lyckats landa min andra gädda i livet. De har huggit här alldeles vid bryggan under någon veckas tid, men alltid tappats precis innan de landat på bryggan (efter sista misslyckandet införskaffades en håv vilket visade sig vara ett bra köp). Så nu sitter jag här med en urtagen gädda på dryga kilot och kliar mig i huvudet.

Nu behöver jag tips på vad jag ska göra med den. Gärna helstekt/-bakad/-grillad.

Annonser

Powered by EzPortal