Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av annamaria
 - 2012-12-05 21:42
Jag gör det mesta laktosfritt, dvs här då laktosfritt smör och mjölk. Det blir ingen skillnad alls. Funkar finfint! Kokar laktosfri knäck just nu, blir jättebra!
Skrivet av FridaJ
 - 2012-12-03 11:16
Citat från: MiGa skrivet 2008-11-24 23:40
I senaste Allt om Mat >
MiniScones med saffran och fikon till glöggen.
Till 34 Miniscones:
8 torkade fikon klippta i småbitar
50 g smör
4 dl vetemjöl (240g)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 msk flytande honung
1 påse saffran (0,5g)
2 dl mjölk
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 250 grader.Hacka fikonen i bitar.Smält smöret.Blanda alla torra ingredienser samt fikon i en skål.
2.Tillsätt smör och mjölk och blanda snabbt ihop till en deg.Fördela degen i 24 dubbla småbrödsformar(kan använda vanliga
muffinsformar men grädda några minuter längre) ställda på en plåt.
3.Grädda mitt i ugnen ca 8 min.Låt sconesen svalna och servera ljumna eller rumstempererade.Går även bra att frysa.
Man kan servera dom  som de är eller med lite färskost eller bredbar mögelost. :)


Har någon provat att göra dessa laktosfria? Funkar det?
Skrivet av Rymdsmula
 - 2011-11-25 00:01
Om man tycker om fikon så choklad doppade fikon en höjdare. Man smälter choklad 70% eller mjölkchoklad i mikron och doppar torkade fikon av bra kvalité i chokladen. Super gott!
Skrivet av Matmamma Karin
 - 2011-11-24 20:58
Jag gillar de klassiska baconlindade dadlarna... Och som nån skrev, knapriga pepparkakor med mögelost... Mums!
Skrivet av Kvasthilda
 - 2009-01-06 23:17
Lite sent kanske men man kan väl dricka glögg efter nyår med? Och det blir väl fler jular.

- Pepparkakor med ädelost och fikonmarmelad
- Dadlar som man kärnar ur och stoppar i en bit ädelost i och sedan doppar i mörk choklad.
Skrivet av kardemummagumma
 - 2008-12-28 21:25
Självklart pepparkakor & ädelost!  :P I förrgår blev det pepparkakor med en röra av ädelost & creme fraiche på ... mums!

ttt
Skrivet av bryggens
 - 2008-12-28 16:55
Visst, glögg och pepparkakor.
ttt.
Skrivet av Mimmi
 - 2008-12-14 18:43
Vi åt av dessa pepparkakor med ädelkesella på när vi hade gäster förra helgen. Det blev uppskattat. Enkelt och mycket gott!

ttt
Skrivet av annamaria
 - 2008-12-12 13:07
Jag gjorde också goda juliga scones förra julen: http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2007/12/cyberkocken-mitt-bidrag.html

och så superenkel god kola:http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2007/12/anna-pannas-julkola.html

Enkelt och bra så du kan ha båda  ;D

Skrivet av Sofia
 - 2008-11-27 09:46
Aha! Nu börjar det verkligen likna något, massor med bra tips! Kanonbra. Nu gäller det bara att välja... Det lät väldigt mysigt med scones.  :)  Suck. Att välja är ju det svåraste som finns.
Skrivet av Filippa
 - 2008-11-25 09:17
Du Anne, den där saffranstryffeln - finns det måhända ett litet ynka recept på den ? En vore ytterligt tacksam - då kanske jag kan glänsa som en julstjärna på tryffelhimlen :-)
Skrivet av MiGa
 - 2008-11-24 23:40
I senaste Allt om Mat >
MiniScones med saffran och fikon till glöggen.
Till 34 Miniscones:
8 torkade fikon klippta i småbitar
50 g smör
4 dl vetemjöl (240g)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 msk flytande honung
1 påse saffran (0,5g)
2 dl mjölk
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 250 grader.Hacka fikonen i bitar.Smält smöret.Blanda alla torra ingredienser samt fikon i en skål.
2.Tillsätt smör och mjölk och blanda snabbt ihop till en deg.Fördela degen i 24 dubbla småbrödsformar(kan använda vanliga
muffinsformar men grädda några minuter längre) ställda på en plåt.
3.Grädda mitt i ugnen ca 8 min.Låt sconesen svalna och servera ljumna eller rumstempererade.Går även bra att frysa.
Man kan servera dom  som de är eller med lite färskost eller bredbar mögelost. :)
Skrivet av Sofia
 - 2008-11-24 20:50
Hmm, jag håller med om att glögg är sött och pepparkakor ju erkänt är det bästa, men jag är en sån himla jul-godis-fantast! Man måste ju passa på...

Saffranstryffeln lät ju fantastiskt lockande måste jag säga! (Men jag har också sett de där dadlarna i ICA-tidningen, och de ser inte dumma ut.) Chokladdoppad frukt är ju aldrig fel, och det är sant att det behöver ju inte bli så himla sött om man doppar dem i mörk choklad (vilket råkar vara min favoritsort). Hmm, å andra sidan låter dadlarna och saffranstryffeln lite mer juligt. Det blir svårt att välja...
Skrivet av agnetasch
 - 2008-11-24 17:08
Doppa fruktbitar till hälften i en riktigt god mörk choklad; banan, ananas, satsumas o vindruvor. Glögg är som sagt sött, det kan behövas något friskt till.

Annonser

Powered by EzPortal