Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2008-05-27 09:28
Nu har jag provat chilikladdkakan. 100 gram nässlor, det är mycket det, närmare bestämt 3 liter! Och torkade tranbär är inte billigt, 70 gram ekologiska La pinta gick lös på 30 kronor.

Hur den smakar? Gott och märkligt. Faktiskt jättesvårt att beskriva, konsistensen är inte helt kakig utan lite svagt åt grönsak. Smaken är fyllig men ändå mild på ett grönsaksaktigt vis med en liten nässelkomponent. Då och då stöter man ett tranbär eller en bit chili.

Minnesanteckning till nästa gång: Tyvärr var de chilifrukter jag använde för svaga, chili är alltid svårdoserat, jag vill inte ha en kaka som brinner i munnen men gärna en där det hettar till märkbart då och då. Ett annat lite problem var att de äppeljuiceade torkade tranbären jag fick tag på var lite för söta, hade hellre haft mer syrliga tranbär, finns det kanske torkade tranbär utan äppeljuice? Och i receptet anges gräddningstiden till 45 minuter eller eventuellt kortare för kladdig kaka i mitten. Jag tog ut kakan efter 40 minuter och då var den för genomgräddad i mitt tycke, kanske är 35 minuter mer lämpligt.
Skrivet av crlhrv
 - 2008-05-03 16:33
späda nässlor eller toppskott brukar gå bra.
Skrivet av Andreas
 - 2008-05-03 14:37
KarinW: Jag litar på Nellorna och tror det kan bli kanongott!

Calle: Man vill väl helst ha späda nässlor till matlagning, men minns inte varför och har aldrig provat med annat. Hundkiss låter oaptitligt men försvinner det inte när man sköljer nässlorna och kan det egentligen vara farligt på nåt vis?
Skrivet av crlhrv
 - 2008-05-03 10:10
hittade mängder med nässlor i morse, men stora var dom och säkerligen indränkta i hundkiss. vågar inte plocka.
Skrivet av KarinW
 - 2008-05-02 22:59
Jag älskar både choklad,chili och nässlor men kan det verkligen bli gott ihop i en kladdis? kanske måste testa ändå när väl nässlorna tittar fram....
Skrivet av Andreas
 - 2008-05-02 16:40
Jag tyckte det lät gott här i Findus pressrelease om wokfrukten http://www.newsdesk.se/pressroom/findus/pressrelease/view/155226 "När frukten värms karamelliseras en del av fruktsockret vilket ger en intensiv och god fruktsmak." - man kanske borde steka sig lite frukt nån gång...

Hur ofta har ni fredagsfika?

Jag ska också prova kakan så snart nässlorna vuxit till sig. Undar just om den passar till kaffe eller om det skär sig.
Skrivet av crlhrv
 - 2008-05-01 12:44
hmm jag har bara svårt att associera wok till frukt. men men..
om jag hittar några nässlor ska jag nog försöka mig på den där kakan när det är dags för mig att ta hand om fredagsfikan på jobbet.
Skrivet av Andreas
 - 2008-05-01 12:38
Jo faktiskt!

Wokfrukt? Ah där står det ju som tillbehör, det var nåt nytt, fast det är väl ganska logiskt att det finns wokfrukt när det finns wokgrönsaker? http://www.findus.se/produkter/djupfryst.asp?w=90&p=283
Skrivet av crlhrv
 - 2008-05-01 11:27
har nässlorna börjat titta upp än?

och vad vid alla grönssvansade taxar är wokfrukter? har jag missat nåt nu igen?
Skrivet av Andreas
 - 2008-05-01 11:16
På Söndag firar sällskapet Nellorna Nässlans dag i Hässlebo med bland annat provsmakning av nässelprodukter. http://hd.se/mat/2008/04/29/naesslan-bra-till-mycket Tyvärr är det lite för långt till Hässlebo för att jag ska kunna delta, men titta här vilket spännande recept de bjussar på: Chilikladdkaka med tranbär och nässlor http://hd.se/mat/2008/04/29/200-g-smoer-eller-margarin-4-aegg

Annonser

Powered by EzPortal