Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Kari
 - 2008-09-09 11:49
Farbror Arnes gurka gör jag så här:

1del ättika 12%
2delar socker
3delar vatten
Dill, torkad
Lite vitpeppar
Ett lagerblad
Nypa salt
En hel torkad röd chilli (för ögat)

Om man räknar med en vanlig slanggurka till ovan delar så blir en del faktiskt en dl!

Detta är dock en gurka som man slänger ihop ett par timmar innan servering och det är alltid slut efteråt.

Skiva grukan med osthyvel, se till att sockret löst sig och rör om då och då under dagen. Låt stå i rumstemp. Servera med allt det blöta - njut! ;D

Skrivet av agnetasch
 - 2008-09-09 11:18
Ett recept på Tasteline påminner om en gurkinläggning jag brukade göra på 60-talet.Lagen är inte kokt, jag tycker det ger en vackrare färg till gurkorna.

Morsans inlagda gurkor
1 kg västeråsgurkor
2,5 dl ättiksprit 12%
2,5 dl vatten
4,5 dl strösocker
1 dl salt
3 msk gula senapsfrön
1 dillkrona eller dillfrön
(Jag hade i lite pepparrot i bitar också)

1. Tvätta och skiva gurkorna.
2. Varva gurkskivor, dillkronor och senapsfrön i väl rengjorda burkar.
3. Blanda ihop lagen och rör till socker och salt har löst sig väl. Det tar ca 10 minuter och ibland lite längre tid innan salt och socker har löst sig.
4. Häll lagen i burkarna. Den behöver inte täcka gurkskivorna för de saftar sig själva. Lägg gärna en skalad potatis överst som pressar ner gurkan. Den tas sedan bort efter några dagar.
5. Gurkan är klar att ätas efter 2 veckor
Skrivet av evaris
 - 2008-09-09 06:06
Kära Nån! Är det någon som har recept till en gurka mormor gjorde på 60_talet så långt jag vet gurka ättika och vatten socker men i vilka mängder och vilken sorts ättika.
Den var så god.

Annonser

Powered by EzPortal