Citat från: Andreas skrivet 2008-11-12 11:22Hej Andreas! Jo, jag har ätit Biff Wellington, personligen tillagad . Biten var ca 12 cm lång från mittenpartiet. Jag antar att mitt sätt är väldigt traditionellt med ett undantag. Efter att jag brynt köttet så smetar jag på leverpastej av bra kvalité (jag vet att det skall egentligen vara foie gras men vem har råd med det? ). Därefter slänger jag på Duxelles. Och nu kommer knorren. För att slippa att den färdiga degen skall bli fuktig så lindar jag runt pancetta! Då får hela rätten en helt annan touch. I övrigt följer jag originalreceptet.
Vilket variant (se nedan) på Wellington har du ätit dePaul?
Jag har aldrig ätit det trots att jag sett Gordon Ramsey refusera säkert flera hundra Beef Wellington vid det här laget. Måste vara en väldigt populär rätt i England. Hur är det i Sverige förresten, nån restaurang som har den?
Vore kul att prova laga Wellington som Ramsey, men hur gör han den? Tittade lite efter Wellingtonrecept på nätet och buden går från endast köttbit i smördeg till köttbit med duxelle i smördeg till köttbit med duxelle med fetlever i smördeg.