Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-04 11:40
Rabbemos är jag välbekant med men aldrig i livet jag vill ha ostron till :o

Renat är ok ;) God fortsättning!
Skrivet av roffekock
 - 2009-01-03 20:03
agnetasch.
Har du aldri hört talas om vanli rabbemos,så gott som något och så hemkörd flåskorv först kokt och sen senapspanerad efterstekt i ugnen. 
Avnjutes med svinkalla ostron och renat. ;) För sjutton.

Hoppas du myser i helgen.

/rolf
Skrivet av Fröken Dill
 - 2008-12-28 19:55
Det absolut godaste just nu, nypotatis i december odlad av fröken Dill.  http://frkdill.blogspot.com/2008/12/mallig.html
Njut med smör och salt!

Rotselleri är annars en storfavorit. Palsternacka, jordärtskocka, svartrot eller olikfärgade morötter!

Fast det är inget större fel på majrovor om man t ex lagar dem efter Lisas recept, http://taffel.se/recept/kalrot-pa-asiatiskt-vis

Tycker fröken Dill
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-21 09:42
Vilka då? Berätta, jag är inne i en rotfruktsperiod o är vansinnigt nyfiken.
Skrivet av Fröken Dill
 - 2008-12-21 08:21
Jag odlade majrovor för ett par år sedan. De var lättodlade men jag tycker de smakade sådär. Det finns godare rotsaker.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-20 17:03
Tack för tipset, där fanns det saker av intresse!  Är det den runda, vita 'Snowball' som är bäst till mos?
Skrivet av Tabberaset
 - 2008-12-20 13:32
Jodå, jag odlar rovor och ungarna älskar rovmos till någon gång sent i juli. De växer snabbt och blir fina. Inte bara majrovor utan de äldsta svenska också, de som  uppehållit livslusten hos många generationer folk.
Kolla in på impecta.se så hittar Du en variation av rovor. Majrovorna som finns där är kulturarv för övrigt.

www.tabberaset.se
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-08 18:08
Jag läste nåt om svedjerovor, dom såg helt annorlunda ut ???
Skrivet av Andreas
 - 2008-12-08 17:51
Ska jag vara helt ärlig, och det skall man ju vara, så är den enda rova jag kommer på Majrova... vad finns det för fler sorter?
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-08 12:44
Jag har blivit väldigt förtjust i kålrabbi o experimenterar vilt med olika recept. Men nu är jag mogen att ta ett steg till. Mot rovorna. Var köper man rovor? Hur lagar man till rovor? Vilka sorter är goda?

Någon som har odlat rovor?

Annonser

Powered by EzPortal