Hållbarhet hemmagjord aioli

Startat av crlhrv, 2009-09-12 18:29

Föregående ämne - Nästa ämne

crlhrv

Hur länge kan man tänka sig att en hemmagjord aioli med äggula, olja och vitlök håller sig i kylen?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Per-Erik

2009-09-12 19:00 #1 Last Edit: 2009-09-12 19:11 by Per-Erik
En helt overifierad källla säger 2veckor
http://intlxpatr.wordpress.com/2007/01/22/mayonnaise-aioli-and-rouille/
samtidigt som vissa skriver 1-2 dagar..
Tittade runt i mina böcker och hittade absolut ingenting vad det gäller hållbarhet förutom att den skulle in i frysen.

OK, jag inser att jag inte tillför något... man jag var lite för snabb att svara så min post får väl leva kvar...

crlhrv

vi får väl se om den måste förvaras, allt går kanske åt ikväll :)


Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

ena

skulle säga att det beror på hur du "behandlat" den :)

in i kylen direkt efter att du tillagat den, upp emot två veckor...

haft den framme o sen ställer in resten i kylen 1-3 dagar beroende på kylan i kylskåpet och hur länge den stått framme...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal