Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Krista
 - 2011-03-16 08:15
Citat från: Andreas skrivet 2011-02-24 08:45
Hur länge kan man hålla dem fräscha, hur ofta måste man plantera nytt om man alltid vill ha färska groddar hemma (förutsatt att man inte äter upp allt)?


Man kan "förvara" dem i krukan också, då är de garanterat fräscha fortfarande, det enda som händer är att de blir större med tiden :) De är lika goda 15 cm långa som 5 cm långa.
Skrivet av Andreas
 - 2011-02-26 14:06
Hmm men om näringen i fröet tar slut, skulle man då inte kunna tänka sig att tillsätta något slags blomsternäring i vattnet de ligger i?
Skrivet av Mickan
 - 2011-02-25 19:50
Alfalafa står sig lätt en vecka i kylen.

Man kan inte låta groddarna vara kvar i lådan/ burken någon längre tid då de behöver jordens näringsämnen för att bli större. Mängden näring i fröet räcker inte i evighet. Ärtskott som kan ta upp kväve ur luften bör gå att klara längre men detta säger jag utan att tänka efter så jättenoga...
Skrivet av Andreas
 - 2011-02-25 10:52
Hur länge kan man förvara groddar i kylen utan att de blir dåliga?

Apropå nyttigare, spelar det nån roll för näringsvärdet hur man gör när man groddar, blir de kanske nyttigare av att växa längre eller om de får mycket dagsljus?
Skrivet av Mandala
 - 2011-02-24 22:03
Här är en till som älskar groddar, just nu ligger det belugalinser och mungbönor i mitt groddhus, ätklara imorgon och då kör jag på med alfaalfa och solrosskott. Jag köpte solrosfröna på citygross, med skal. Extra stora, har aldrig testat dessa. Jag vet inte heller om de blir nyttigare.

http://mammamandala.wordpress.com/2011/02/23/dags-att-borja-grodda/ Så här ser mitt groddhus ut, det var för två dar sen, mungbönorna ligger i blöt o fick inte vara med på bild.
Skrivet av Mickan
 - 2011-02-24 13:01
Jag låter mina växa till rätt storlek och tar dem ur groddlådan. Det som inte äts direkt förvarar jag i plastpåse eller platsburk i kylen. När jag har en riktig groddperiod startar jag nya så fort de gamla är klara. Beroende på sort tar detta kanske mellan 4 och 7 dagar.
Skrivet av Andreas
 - 2011-02-24 08:45
Hur länge kan man hålla dem fräscha, hur ofta måste man plantera nytt om man alltid vill ha färska groddar hemma (förutsatt att man inte äter upp allt)?
Skrivet av Krista
 - 2011-02-21 19:33
Köpte solrosfrön i djuraffären och planterade i kruka med lite lecakulor och jord nån vecka sen, nu har jag solrosgroddar :D
Skrivet av Lena Marie
 - 2011-02-20 03:48
Mungbönor är rätt goda att grodda men alfalfa är högst på listan! Solros? Måste prova!
Att grodda vanliga gula ärtor är toppen! Härligt goda ärtskott!
Skrivet av Mickan
 - 2011-02-19 10:35
Skal ska det vara och jag köper dem lite överallt men sist var det i en handelsträdgård. Just nu groddar jag kikärter!
Skrivet av Krista
 - 2011-02-07 15:21
Var köper man t ex solrosfrön? I djurmataffären? Måste det vara med skal på förresten eller går det månne bra med skalade solrosfrön?
Skrivet av roffekock
 - 2009-11-26 05:18
Finns det något som man ska tänka på vilka frö man ska grodda? Och var köper man lämpligast sina frö?

/rolf
Skrivet av Morsan
 - 2009-09-22 13:52
Ni är väl hypernoga med hygienen? Minns att man blev avrådd från att äta groddar från affärer och restauranter när jag var gravid.
Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-14 14:03
Solrosskott, skott av rödkål, rättika, broccoli eller kålrabbi!
Provar fröken Dill
Skrivet av Tinto
 - 2009-06-28 08:05
Wow, vilken imponerande nyttig gravidcraving! Nu blev jag sugen på att grodda...varför skaffar jag mig aldrig en groddlåda?

Annonser

Powered by EzPortal