Varför rapsolja i Lithells Bacon?

Startat av Andreas, 2010-11-13 13:20

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Titta på innehållsförteckningen för Lithells bacon, varför rapsolja i bacon?
Den som inte frågar får inga svar.

Krista

Bra fråga. Det var oväntat. Rapsolja i bacon...kanske som ett slags ytbehandlingsmedel för att förlänga hållbarheten?

vilsjin

Jag misstänker att det är en form av ytbehandling för att baconskivorna inta skall klibba ihop alltför hårt, alternativt ett medium för att stryka på alspånsarom. Jag har hursomhelst kontaktat Lithells och meddelar er när jag fått svar.

vilsjin

Nu har jag fått svar.
Rapsoljan används som smakbärare av rosmarinsextrakt som ingår i den injicerade saltlaken.
Så var det utrett.

Andreas

Aha, tack för att du redde ut detta!

Men varför används då rosmarinextrakt och inte vanlig rosmarinkrydda, är det kanske svårt mala rosmarin tillräckligt fint för saltlaken? Och ger extrakt exakt samma smak som kryddan?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal