Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Jonas
 - 2008-01-26 07:14
Kanske inte direkt mat, men gott som f-n.
Semlor och gärna med varm mjölk.
Skrivet av Mimmi
 - 2008-01-25 22:58
Midsommarmat på svenskt vis:
Matjessil med gräddfil och färskpotatis, Jordgubbar och lättvispasd grädde

Kalops med potatis och rödbetor
Rotmos med fläsklägg
Ärtsoppa och pannkakor är ju inte fel det heller.




Skrivet av roffekock
 - 2008-01-25 20:23
roffekock:

Kåldolmar m lingon
Stekt salt sill m löksås
Slottstek m gräddsås, pressgurka och gelé

/rolf
Skrivet av bryggens
 - 2008-01-25 17:15
Jag säger :
Ärtsoppa m fläsk
Rimmad fläsklägg med rotmos
Köttbullar
Fast jag undrar om inte en tjälknöl kanske borde passa in?
Skrivet av Filippa
 - 2008-01-25 13:36
Jamen Rotmos missade jag ! Självklart :-)
Skrivet av Kari
 - 2008-01-24 14:56
Ärtsoppa
Sill eller strömming (olika tillagningar)
Köttbullar med mos

Hmm, det där var ju lite svårt  :)
Skrivet av annamaria
 - 2008-01-24 13:24
Mina förslag:

* Kroppkakor
* Bullens Varmkorv
* Rotmos och kokt fläsklägg
Skrivet av kryddburken
 - 2008-01-24 11:24
Köttsoppa med klimp
Stekt falukorv & makaroner
Wasa knäckebröd & Kalles kaviar
Skrivet av Filippa
 - 2008-01-24 11:14
Gravlax
Falukorv
Sill
Kan även sträcka mig så långt som till att ange Marabou mjölkchoklad också  ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2008-01-24 09:06
Stekt fläsk o bruna bönor
Ägghalvor med kaviargrädde
Kokt färskpotatis med dill o smör (+ev inlagd sill)
Skrivet av Andreas
 - 2008-01-24 08:46
(Mowcheeba försök att inte citera i onödan är du snäll, se: http://matforum.nu/index.php?topic=180.msg8131#msg8131)

Jo nog är älgfilé ganska svenskt.. men det är så exklusivt att det knappast platsar bland de "3 mest typiska". Och vad gäller potatisgratäng så tycker jag själva ordet gratäng mest låter franskt.

Här är mina tre förslag:
¤ Palt
¤ Blodpudding
¤ Fläskpannkaka
Skrivet av Gilius
 - 2008-01-24 02:04
Gravad lax och surströmming känns ju ganska svenskt.

/gilius
Skrivet av Mowcheeba
 - 2008-01-24 01:57
Citat från: Hasse skrivet 2008-01-23 23:34
Jag antar att du med typisk svensk mat menar traditionell svensk mat. Då vill jag i första hand rösta på sill i alla dess former.

Vet inte om potatisgratäng är speciellt svenskt, men Janssons frestelse platsar nog som svenskt.


Håller med om Janssons frestelse även om jag anser den vara en slags gratäng med stora delar potatis.
Varifrån kommer potatisgratäng ursprungligen?
Älgfilet borde väl anses som tämligen så svenskt?
Skrivet av Hasse
 - 2008-01-23 23:34
Jag antar att du med typisk svensk mat menar traditionell svensk mat. Då vill jag i första hand rösta på sill i alla dess former.

Vet inte om potatisgratäng är speciellt svenskt, men Janssons frestelse platsar nog som svenskt.
Skrivet av Mowcheeba
 - 2008-01-23 22:50
Vore kul att se vad ni anser vara typisk svensk mat. Befinner mig utomlands och väldigt många undrar
hur typisk svensk mat ser ut. Mitt standardsvar brukar ofta vara
- Potatismos med köttbullar i brunsås och lingonsylt.

En riktig klassiker men det finns ju så mycket mer. Anses potatisgratäng vara svenskt? Inte mycket
som slår en riktigt vällagad potatisgratäng. :)

Fram med era förslag.......

Annonser

Powered by EzPortal