Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-09 10:01
Citat från: roffekock skrivet 2009-04-08 16:21
Inte trodde jag att du var så sparsam på påsken agneta. :D
Jag är alltid sparsam ;)
Skrivet av Mickan
 - 2009-04-08 20:22
Tycker att det är samma sak med tårtor, ju mer man har desto mer går åt. För många år sedan skulle mamma ta med två tårtor till jobbet för att bjuda. Min snälle styvfar skulle hjälpa till och bar ut till bilen. Mamma körde sina två mil till jobbet och tittade på golvet i baksätet där det stod... en tårta! Bosse hade ingen aning om att det var två! Mamma sade inget utan låtsades att det skulle vara så. Under förmiddagen smög hon förbi fikarummet några gånger och såg alla ta en liten, liten bit. Många tackade sedan för den goda tårtan  :D 
Skrivet av roffekock
 - 2009-04-08 16:21
Inte trodde jag att du var så sparsam på påsken agneta. :D

/rolf
Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-08 11:51
Det gäller att lägga upp allt kött man har, titta lite ängsligt runt bordet o säga: "Oj då, så många vi är, hoppas att det här ska räcka nu" Ingen kommer att ta sista biten ;D
Skrivet av Andreas
 - 2009-04-08 11:18
Citat från: agnetasch skrivet 2009-04-02 10:44
Vid en middag i hemmets lugna vrå tror jag nog Konsumentverkets beräkning kan gälla. Har man förrätt o efterrätt, vilket är troligt vid en finare middag + lite olika tillbehör till varmrätten tror jag alla blir mätta.


Jag instämmer, fast då gäller det att man bjuder hem allätare och inte alltför många sådana där köttmonster som bara gillar och äter av köttet.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-08 08:48
Citat från: Nina H skrivet 2009-04-07 23:53
Får väl se till att åtminstone vinet räcker och blir över.....
God idé ;) Lycka till!
Skrivet av Nina H
 - 2009-04-07 23:53
Ojdå, nu får det vara hur det vill med det, för nu är alla inbjudna och har svarat ja. Jo, det blir förrätt, ostar och efterrätt. Men 400 gram lät ju väldigt mycket......
Har för mig att jag hade två små rensadlar i vintras som vägde 1,5 tillsammans, de räckte gott och väl till 6 personer. Fick lyxig köttsoppa på benet + köttresterna.
De som kommer är alla fantastiska matlagare och har alltid härliga tillställningar.
Får väl se till att åtminstone vinet räcker och blir över.....

Men roffekocks lista skall jag skriva ut och spara - den var kanon, tack för den!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-02 10:44
Jag upprepar: "Lite räcker, men mycket går åt" ;)
Det beror väl också på i vilket sammanhang man serverar sadeln. Är det vid catering äter ju alla som galna av "gratismaten" o drar sig inte för att klaga om det göttaste tar slut.
Vid en middag i hemmets lugna vrå tror jag nog Konsumentverkets beräkning kan gälla. Har man förrätt o efterrätt, vilket är troligt vid en finare middag + lite olika tillbehör till varmrätten tror jag alla blir mätta. Efter alla sadlar jag har serverat kan jag inte minnas en enda gång som köttet inte har räckt, det som kan vara lite problematiskt är om man nån gång gjort en god potatisgratäng. Där gäller "Väldigt mycket går åt" ;D
Skrivet av roffekock
 - 2009-04-01 21:35
Agneta en snålt tilltagen vikt om du kollar på mitt alt. så är det ca 380 gr som gäller svinn,paryrer mm

Sadlar av alla slag bara försvinner för dom är så otroligt smarriga och lättätna,skulle ju vara synd om inte folket blev mätta,det är sånt man minns.

/rolf
Skrivet av Hasse
 - 2009-04-01 18:08
Kika också på detta fina inlägg av Roffekock:

http://matforum.nu/index.php?topic=1605.msg16169#msg16169
Skrivet av Nina H
 - 2009-04-01 14:45
Tack för svar! Då kan jag i alla fall räkna med att det räcker till 10 personer. Vet sedan tidigare att själva benet inte väger så mycket, men vill ju inte stå med för lite mat när gästerna sitter vid bordet!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-01 09:34
Köp boken Mått för mat utgiven av Konsumentinstitutet.Den måste man bara ha:
http://www.bokpris.se/9153421604

Där kan du läsa att ungefärliga inköpsmängden för kött med mycket ben är 200 g. Det skulle betyda att 2,4 kg räcker till 12 personer. Men är det väldigt mycket ben;beräkna 250 g/pers.

Sen gäller ju alltid: "Lite räcker, men mycket går åt" ;)
Skrivet av Nina H
 - 2009-03-31 18:30
Jag har en hjortsadel på 2,4 i frysen. Hur i all sin dar beräknar man hur många det räcker till? Finns någon lathund för mängdberäkning över huvudtaget och kött med ben i synnerhet?

Annonser

Powered by EzPortal