Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Gotish
 - 2009-01-15 15:56
Det är enkelt i alla fall :)

//Mattias
Skrivet av Andreas
 - 2009-01-15 09:39
Kurt: Snabbare tillagning med fritering lät som en bra idé. Men jag tror nog mer på Agnetas frysa osten än att frysa hela köttbullarna.

AnnaMaria: Smördegsinbakad ostfylld köttbulle lät ju riktigt gott?!

Gotish: Ost delvis blandad i färsen kanske inte heller är nån dum idé... hmm.

Vad kul med alla bra förslag! Jag kommer definitivt att återkomma till ämnet nästa gång jag gör ostköttbullar. Än är nog inte det sista sagt i frågan...
Skrivet av Gotish
 - 2009-01-13 23:45
Jag brukar ha ost i mina hamburgare som jag gör själv. För att inte osten att rinna ut river jag den på mellanstorlek på ett rivjärn och rör runt i kötffärsblandningen. Funkar kanon.

Skrivet av annamaria
 - 2009-01-09 09:23
Möjligtvis potatismjöl i smeten, om man rullar osten i det så tror jag du kan få en geléig konsistens runt osten när du ska äta. Smördegen blir nog som sagt degig och i så fall är det nog enklare att steke bullarna i pannan först i stället för att pilla med smördeg. Du kan väl göra en smördegsinbakad ostfylld köttbulle?  ;D
Skrivet av kurt
 - 2009-01-09 09:07
Fritering borde väl ge snabbare tillagning, ev med frysta köttbullar.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-09 09:00
Kan man inte rulla osttärningarna i krossade ostbågar? Smakar inte illa o kanske bildar skorpa.
Skrivet av Andreas
 - 2009-01-09 08:47
AnnaMaria: Det kunde jag förstås pröva. Har du nån aning om vad det blir för skillnad på själva köttbullekonsistensen om man byter ströbröd/en del vatten mot potatis?

Mickan: Mer biff än bulle kanske kan vara något...

Men det känns fortfarande som man borde kunna sluta in osten i nånting, du pratar bindande potatis AnnaMaria, skulle det kunna hjälpa ifall man rullade osten i potatismjöl innan man stoppar in den i köttbullen? Nåt annat jag tänkte på är faktiskt ett jättetunt lager smördeg, men det kanske blir väl pillrigt och frågan är om smördegen blir tillräckligt bakad i en köttbulle.
Skrivet av Mickan
 - 2009-01-08 21:07
Tack Agnetasch för tipset om Babybel.  ;D Det kan alltså finnas ett syfte med deras existens?! Jag lyckas ganska bra om jag tar osten i tunna skivor och gör lite mer biff än bulle. Sen gäller det att centrera!
Skrivet av annamaria
 - 2009-01-08 12:23
Testa ett par kokta potatisar i köttbullesmeten det binder också. Du kan då ta bort ströbrödet. Minska vattenmängden.
Skrivet av Andreas
 - 2009-01-08 09:09
AnnaMaria: Jo bryner man dem kanske det kan fungera bättre, men det blir ju så mycket extrajobb, jag brukar göra en hel långpanna. Ägg är det i.

Roffekock: Har ingen standard jag följer men till just de här brukar jag ta 900 g köttfärs, några tsk salt, 2 dl ströbröd, 3 dl vatten och ett ägg.

Bryggens: Jo det där med ostsort kan förstås spela in men det ska ju vara en ost man gillar också, jag brukar ha västerbotten eller krutrök. Feta tror jag blir för salt och halloumi för gummiaktigt och mozarella för svagt i smaken. Saganaki hade jag aldrig hört förän du nämnde det men ser på Fontanas sida att det är en grekisk ost, men där står inget om konsistens / sälta?
Skrivet av bryggens
 - 2009-01-07 18:30
Det är ju också beroende på ostsort.
Provat mozzarella, saganaki, feta, halloumi?
Skrivet av roffekock
 - 2009-01-07 18:21
Andreas hur gör du din köttfärssmet?

/rolf
Skrivet av annamaria
 - 2009-01-07 13:38
Prova att stek dem i stekpannan runt om så de får färg och kör dem sen klara i ugnen. Då "stängs" bullarna lite bättre. Jag har gjort järpar på liknande sätt som du och de läckte också - men när jag stekte dem så funkade det bättre. Om du inte har ägg i smeten så tycker jag att det också binder ihop dem bättre.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-07 11:18
Små hela Babybel-ostar då? Utan att ta av det röda höljet ;D ;D
Skrivet av Andreas
 - 2009-01-07 10:57
Fy så svamligt, gammal ost ska man passa sig för. Men fryst lät inte alldeles tokigt, fast det blir nog svårt att anpassa temperaturen. Jag tänkte snarast ifall man kunde anpassa köttfärssmeten på nåt vis så att det inte läcker ur den. Eller om osten kanske kunde kapslas in i något passande..?

Annonser

Powered by EzPortal