Big Green Egg

Startat av permanne, 2010-08-02 15:28

Föregående ämne - Nästa ämne

permanne

Nån som provat ett grönt ägg, de ser ju prexis hur bra ut som helst. Hade tänkt att lägga mina sparpengar på en Weber men de här känns ju coolare.

// Manne

Hittade dem här http://www.grillgladje.se/

crlhrv

smaken är som baken. det där var bland det fulaste jag sett i grillväg ;)

varför är den så dyr?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

David

En klotgrill för 12,000kr? Nja, inte helt sugen om man säger så.

Verkar vara gjord av gjutjärn och keramik eller nåt, varje grill väger 100kg, sen måste man betala flera tusen extra för galler och sånt. Kollade in tillbehören som var synnerligen dyra också.

janders


Dennis

Big Green Egg är en keramisk grill och anses vara en av dom bästa grillarna i världen enligt jänkarna. Att den är gjord av keramik gör att den inte förlorar värme så snabbt som en metallgrill, denna isolering gör att den duger helt bra till att t.ex. röka kött i på vintern.

Själv funderar jag på en Weber Smokey Mountain en vacker dag...

agnetasch

Citat från: janders skrivet 2010-08-03 19:46
Alton Browns hembygge är något billigare
Klart intressant hemmabygge! Sånt gillar jag; billigt, påhittigt o förhoppningsvis "gott" resultat.Men vad är det för värmare han har i botten? Finns såna i Sverige?

Dennis

Har hört blandade recensioner vad gäller AB's hemmabygge. Bland annat spricker dom där krukorna väldigt lätt och värmelementet brukar inte överleva länge.

agnetasch

Klarar en kraftig terrakottakruka inte av 100°C ? Men värmeelementet då, vad händer med det? Och som sagt; var köper man ett sånt?

David

Kan ju iof spräcka ett hundratal krukor innan man kommer upp i kostnaden av en green egg tjosan hehe.

Värmen är en vanlig kokplatta, finns ofta på loppis för en tjuga eller 100-200 på blocket.

Dennis

Citat från: agnetasch skrivet 2010-08-26 17:56Klarar en kraftig terrakottakruka inte av 100°C ? Men värmeelementet då, vad händer med det? Och som sagt; var köper man ett sånt?


Det är väl inte temperaturen som är problemet utan när temperaturen går upp eller ner. Själva värmeelementet så sitter ju inte precis i en välkomnande atmosfär, salt och fukt framförallt.

agnetasch

Men atmosfären kan väl inte vara värre än för ett grillelement i en ugn eller rök? Där ändras ju temperaturen ideligen. Inte byter man såna element stup i kvarten? Eller är dom tåligare?
Man saltade ju inte extra på köttet o hur mycket vätska kan en liten bit kött innehålla? Åker inte det ut som ånga rätt snart? Varför, varför, varför ;)

Dennis

Tja skillnaden är ju att endast grillelementet utsätts för det i en ugn eller elektrisk rök, i den här designen ligger alla komponenter på insidan och är utsatta för samma saker som annars endast elementet behöver tåla.

Sen i många riktiga rök(are?) som t.ex. Weber Smokey Mountain så används ju också ett vattenfat för att öka fuktigheten.

Robert021

Citat från: Dennis skrivet 2010-08-26 18:42
Sen i många riktiga rök(are?) som t.ex. Weber Smokey Mountain så används ju också ett vattenfat för att öka fuktigheten.


Men också för att kunna stå emot temperaturskiftningar upp och ner bättre.
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal