Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av webguide
 - 2011-11-27 11:17
Citat från: Gilius skrivet 2011-11-27 10:24
Dansugar har lanserat Glykossirap, http://www.dansukker.se/se/Produkter/Sortiment/Glykossirap.aspx
Har köpt, men inte provat än.


Suveränt! :)
Skrivet av Gilius
 - 2011-11-27 10:24
Dansugar har lanserat Glykossirap, http://www.dansukker.se/se/Produkter/Sortiment/Glykossirap.aspx
Har köpt, men inte provat än.

/gilius
Skrivet av webguide
 - 2011-11-26 11:50
Här kan man köpa Glukos och invertsocker + en hel del annat kul! :)
http://www.chokladgallerian.se/
Skrivet av Anne
 - 2010-10-17 13:07
Min alldeles vanliga Ica har flytande glukos. Dr Oetker gör, och jag har även hittat något annat märke som var billigt - runt 25:- för 400 g.
Skrivet av webguide
 - 2010-10-17 09:32
Det borde gå att köpa från restauranggrossister, jag tror att priserna ligger på runt 20 SEK/kg + moms.
Skrivet av webguide
 - 2010-10-17 09:02
Citat från: Andreas skrivet 2010-10-15 08:33
Och kanske ger även honung exakt samma effekt? Som nyss nämndes i annan tråd innehåller ju honung glukos.

Ja, man kan använda honung istället, jag tror att man hellre väljer glukos om man inte vill att honungssmaken skall påverka resultatet.
Skrivet av Per-Erik
 - 2010-10-16 21:09
I huvudstaden så köpte jag på essence fabriken 400gr för ca 70kr.
Skrivet av Andreas
 - 2010-10-15 08:33
Frågan är vad man egentligen är ute efter.

I engelska recept är "liquid glucose" tydligen synonymt med "corn syrup" dvs. glukossirap (glukos+maltos i olika proprtioner beroende på fabrikat), som inte är samma sak som flytande glukos på svenska (bara glukos väl).

Fast troligen spelar det ingen större roll om man använder glukossirap eller flytande glukos. I wikipedia står om glukossiprap "används i livsmedel bland annat för att öka förmågan att binda vatten och förhindra bildandet av kristaller av sackaros (socker)." Och om flytande glukos skriver Dan Strandqvist i Propensionären 10-08 "Flytande glukos är hemligheten som gör din konfekt eller sockerglasyr vacker och hållbar. Glykosen förhindrar att sockerkristallerna återbildas och blir hårda. ... En matsked glukos per 2 deciliter socker är lagom."

Och kanske ger även honung exakt samma effekt? Som nyss nämndes i annan tråd innehåller ju honung glukos.
Skrivet av Gilius
 - 2010-10-15 01:31
Jag betalade ca. 8000 för den.

Det var ett recept på inverterat socker, inte glukos, så blir det när man är trött.

/gilius
Skrivet av Andreas
 - 2010-10-14 10:35
En pacojet, grattis! Vågar man fråga vad du fick betala?

Skulle du kunna tänka dig att lite kort återge receptet på (flytande?) glukos här i tråden? Det skulle säkert många tycka vore intressant.

Citat från: webguide skrivet 2010-10-13 13:18
Jag tror inte att det har så mycket likheter alls. Man gör inte flytande glukos av fruktsocker.


Jag trodde glukos var något väldigt grundläggande, kan det verkligen vara nån större skillnad på glukos och glukos? (Visst menar du druvsocker när du skriver fruktsocker.)
Skrivet av Gilius
 - 2010-10-13 21:54
Där var ju en del förslag, vill finna ett alternativ till Apotekets flytande som är snuskigt dyr. Jag har genom litet tur fått tag på en Pacojet och roar mig med glass och sorbet experiment, där ingår glukos i en del recept. Hittade faktiskt ett recept på att göra sin egen glukos, finns en länk på min blogg till en kille som skrivit en bok om glass och sedan delat ut den på nätet, kan rekommenderas.

/gilius
Skrivet av webguide
 - 2010-10-13 13:18
Jag tror inte att det har så mycket likheter alls. Man gör inte flytande glukos av fruktsocker.

Man använder det främst (i hemmamatlagning) som konsistensreglerare i desserter och konfekt (det förhindrar bland annat att kola sockrar sig.

Man gör ofta glukos av majsstärlkelse - Sta?rkelse besta?r i princip av la?nga sockerkedjor av glukos (glu). De kan spja?lkas till glukossirap besta?ende av fra?mst glukos men a?ven bl a disackariden maltos.
Skrivet av Andreas
 - 2010-10-13 12:27
Vad blir det för skillnad om man använder flytande respektive fast glukos? Hur blir den förresten flytande?
Skrivet av webguide
 - 2010-10-13 11:50
Ja, men det skall vara i flytande form, inte pulver. Den glukos man använder i matlagning brukar vara tillverkad av majs tror jag.

Annonser

Powered by EzPortal