Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Tinto
 - 2009-06-28 07:33
Jag löskokar (kravmärkta såklart) ägg och hackar dem i grova bitar, tillsätter bregott som blandas in och saltar. Det kan jag få riktiga cravings efter ibland - som nu :) *springer o slår på vatten*

Kan förresten tillägga ett tips om en manick som revolutionerat mitt äggkokande, den spelar olika melodier beroende på hur "well done" ägget är. Köpte den på mique. Jag brukade ofta glömma bort mina kokta ägg så de blev stenhårda förut, eller tvärtom att ägget var genomrått, bara för att jag aldrig aldrig håller koll på tiden *grin*
Skrivet av ivanl
 - 2009-04-10 21:46
Citat från: Kari skrivet 2008-01-05 12:07
Svärmors barndomskompis Margoth har gjort denna rulle sedan början på 1970-talet.
Denna rulle görs med fördel 24-36 timmar innan servering som en förrätt.
Överbliven rulle njuts kylskåpskall fram åt småtimmarna! Tack Margoth för denna!! We love it!  ;D

Ooh! Den rullen har jag avnjutit på julbord på Ringsjö Wärdshus i Skåne och den är verkligen supergod, särskilt med en kryddad snaps till ;) Kari, kan du ge lite med detaljer om receptet, hur gammalt det är, ursprunget, varifrån i landet Margoth kommer e dyl.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-10 10:13
En LCHF-rätt jag kan äta morgon efter morgon utan att tröttna; några hackade ägg, ett par msk röd stenbitsrom, lite majonnäs så det binder o massor med djupfryst dill. Ätes med dessertsked ;D
Skrivet av ivanl
 - 2009-04-09 19:26
Citat från: Krista skrivet 2009-04-09 14:34
Äggröra ska inte underskattas! Jag gjorde en så lyckad äggröra igår att jag nästan blev tårögd! (Min matglädje är större än min känsla för ödmjukhet.)

Äggröra är underbart! Det stora lyftet för mig var när induktionshällen kom in i huset och det går att efterlikna vattenbad.
Min äggröra är 6 ägg, 1 dl mjölk, 1 tsk dijonsenap, salt och vitpeppar
Röres över svag värme tills den stannat.
Skrivet av Krista
 - 2009-04-09 15:14
Om man tänker på kolesterolet är det senaste jag hört att man lätt kan äta flera ägg om dan, såvida man inte har problem med högt kolesterol för då bör man bara käka max 1 om dan för säkerhets skull. Kroppens egen produktion av kolesterol är så hög att det man får i sig via kosten är försumbar, plus att kroppens produktion nedregleras om man får i sig mer via kosten.
Skrivet av Kari
 - 2009-04-09 14:41
Citat från: agnetasch skrivet 2009-04-09 10:14
Gräns? Ekonomisk gräns? Magsäckens storlek? Muskelgräns (hur många ägg orkar man släpa hem?) Eller?

Haha, du missade den jag tänkte på, hälso gränsen.. ;)
Skrivet av Mickan
 - 2009-04-09 14:39
Min amuse bouche på påskafton kommer att bestå av krämig äggröra serverad i sitt skal, toppad med finhackad gräslök och en friterad ansjovis. Enda villkoret för att maken skulle gå med på att skippa påskbord var att påsktraditionen skulle synas fast i annan form. En annan rätt blir ålrilette enligt Mattias Dahlgren. Västerbottensufflé, lamm...
Skrivet av Krista
 - 2009-04-09 14:34
Äggröra ska inte underskattas! Jag gjorde en så lyckad äggröra igår att jag nästan blev tårögd! (Min matglädje är större än min känsla för ödmjukhet.) Perfekt i konsistens, varje tugga var underbart krämig. 2 ägg, 2 msk vatten, salt&svartpeppar, vispa lite, liten stekpanna, 4:an på ugnsplattan, riven ost i (älskar ost tillsammans med ägg) och ca 7 minuters stekning under omrörning.

Angående begränsningar så finns det bara en gräns och det är den existensiella gränsen - man kan äta tills de tar slut :)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-09 10:14
Gräns? Ekonomisk gräns? Magsäckens storlek? Muskelgräns (hur många ägg orkar man släpa hem?) Eller?
Skrivet av Kari
 - 2009-04-08 23:33
Lite OT men...

Hur många ägg kan man äta under en påskhelg? Var går gränsen? Finns det en gräns?
Skrivet av Mimmi
 - 2008-01-12 11:52
När man friterar ägg hettar man upp oljan till 180°. Knäck ägget i en kopp. Slå försiktigt i ägget i oljan. Använd två trässlevar och håll i hop ägget, försiktigt. Ägget måste vara färskt annars flyter det ut. Lyft upp med hålslev.Resultatet ska se ut som ett stekt ägg, fast det nu är friterat.

Du får testa Andreas - Garanterat inte så många som provat att äta.

Cocotteform - är en liten ugnsfast form, bla till sufflé
Skrivet av Andreas
 - 2008-01-12 11:36
Hur gör man när man friterar ägg och vad är en cocotteform för slags form?
Skrivet av Mimmi
 - 2008-01-11 22:30
Hoppsan nu kom jag på en till: Ägg cocotte - Smörj en cocotteform lägg lite fyllning i botten ex, strimlad skinka slå på ägget och grädda i vattenbad i ugnen. Ägget ska va lite löst när det är klart. Om man vill kan man tillsätta en klick creme fraiche på toppen.

Variera fyllning efter smak!!
Skrivet av Mimmi
 - 2008-01-11 22:21
Man kan även fritera ägg. Viktigt att äggen är färska så de håller ihop.  :)
Skrivet av Kari
 - 2008-01-05 17:24
Agnetasch: Den är jättegod!  ;D

---

Fyllningen kan ju faktiskt vara vad som helst, räkstuvning, köttfärsröra eller något som annars ligger en varmt om hjärtat!

Annonser

Powered by EzPortal